Dünya çapında çok satan kitapların kahramanı Dav Pilkey’nin komik ve deli dolu animasyon filmi Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film sizlerle!

Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film, Amerikalı yazar ve illüstratör Dav Pilkey’in aynı adı taşıyan çocuk romanından uyarlama animasyon film, Pilkey’nin 12 kitaplık çok satan serisinin ilk dört kitabına dayanıyor.

Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film

Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film iki yaratıcı ve muzip dördüncü sınıfa giden arkadaş arasındaki dostluğu konu alıyor. Aynı sınıfa giden bu iki arkadaş hipnozla kötü müdürlerini kendi yarattıkları beceriksiz bir süper kahraman olan Kaptan Düşükdon’a (Ed Helms) çeviriyor.

Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film | 1

Dav Pilkey’i Tanıyalım mı?

Kaptan Düşükdon animasyon filmiyle tekrar karşımıza çıkan Dav Pilkey’nin 12 kitap serisinin ilk kitabı 1997’de yayınlandı. Dav Pilkey’nin bu bahsedilen serisi dünya çapında 20 dile çevrildi ve 80 milyon sattı.

DreamWorks Animation’ın 35. Projesi olan Kaptan Düşükdon filminin yönetmeni birçok başarılı çalışmaya imza atmış olan David Soren.

Filmin yapımcısı olan Mark Swift projeye başlamadan çok önce serinin büyük hayranı olduğunu söylüyor. Ayrıca Swift, Dav Pilkey’nin kitapları dostluk şöleni olduğunu söylüyor.

Yapımcı Mark Swift: “İki büyük oğluma okurdum ve bazen iş yerinde uzun bir günün ardından gözlerimi açık tutmakta zorlanırdım” diyor.

Filmle ilgili ise; “Kendi hayatınıza dönüp baktığınızda, vakit geçirmeyi sevdiğiniz, dünyaya sizin baktığınız gibi bakan arkadaşlarınızı bulmanız harika. Kitap serisi aynı zamanda yaratıcılığın kesintisiz bir şöleni. Kaptan Düşükdon çocukların kendi başlarına yarattığı bir kahraman ve ekranda gördüğümüz diğer süper kahramanlardan farklı.” yorumunu yapıyor.

Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film | 2

Filmde George’u seslendiren Kevin Hart, bu projenin parçası olmanın onu heyecanlandırdığını söylüyor. “Bu filmi gerçekten yapmak istedim, çünkü Kaptan Düşükdon çok büyük bir iş ve aynı zamanda çocuklarımın kendileriyle bağlantı kurabilecekleri bir film. Hem oğlum hem de kızım, bunu yapmak için dünyanın en havalı kişisi olduğumu düşündü “.

Hart için, işin en eğlenceli yönlerinden biri, karakterinin ilerlemesine tanıklık etmekti. “George’un basit bir siyah-beyaz eskizden daha eksiksiz, renkli ve animasyon versiyonuna geçişine şahit olmak çok güzeldi. Seslendirdiğiniz karakterin yavaş yavaş hareket etmesini izlemek gerçekten özel bir deneyimdir. Animasyon sanatçılarının bu karakteri adım adım nasıl inşa ettiklerini ve George’un hayata dönüşüne tanık olmayı çok sevdim! ”

ABD yapım Kaptan Düşükdon filmi 2 Haziran’da vizyona giriyor. Şimdiden keyifli seyirler!

Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film | 3