Yüzünüzü daha orantılı ve kibar gösterebilmek için yüz şekline göre saç ayırma şekillerine göz atmalısınız. Saçlarınızı doğru ayırdığınızda yüzünüzdeki etkisine hayran kalacaksınız.

Yüz şekline göre saç ayırma

Yüz şeklinizin yuvarlak, oval, geniş, uzun gibi ayrılmasının nedenleri arasında doğru oranı saç modelleri yada saç ayırma şekli ile sağlayabilecek olmanızdır. Yapmanız gereken öncelikle yüz şeklinizin nasıl olduğuna karar vermektir. Saçlarınıza model vermeden önce nasıl ayıracağınızı bilmeniz gerekiyor.

Yüz şekline göre saç ayırma | 1

Yuvarlak Yüz Saç Ayırma Şekilleri
Yüzün dengeli ve daha uzun görünmesi için saçlarınızı ortadan ayırmanız en doğrusu olacaktır. Saçlarınıza kesim uygulatırken nereden ayırmak istediğinizi kuaförünüz ile paylaşın.

Yüz şekline göre saç ayırma | 2

Uzun Yüzler
Çok katlı kesimler sizin için kullanışlı olmayacaktır. Çene izanızda saç kestirmemeye çalışın. Saçlarınızı geriye doğru alarak kullanabilirsiniz. Ortadan ayrılmış saçlar sizin için uygun olmayacaktır.

Yüz şekline göre saç ayırma | 3

Üçgen Yüzler
Bu yüz şekline elmas yüz de denir. Saçlarınızı ya sağ yada soldan ayırmanız daha dengeli bir şekle kavuşmasına yardımcı olacaktır.

Yüz şekline göre saç ayırma | 4

Kare Yüzler
Özellikle çene kemikleri belirgindir. Elmacık kemikleri yüzde ilk göze çarpan bölge olabilir. Alın genişliğine göre ne tarafa ayıracağınıza karar verebilirsiniz. Çenenizden rahatsızlık duyuyorsanız ortadan ayırarak kullanabilirsiniz.