Mutluluk öyle sandığınız gibi ulaşılmaz bir şey değildir. Bu kurallarla mutluluğa ulaşmak oldukça basit olabilir.  Emin olun denemeye değer. İşte Mutlu İnsanların 9 basit kuralı..

Bazılarımız mutlu olmayı başaramaz. Mutluluk aslında senin elinde. Mutlu olmayı isteyen biri için küçük bir tebessüm bile yeter.

Daha İyi Yaşam sizler için mutlu olmanın kurallarını araştırdı ve sizlerle paylaşmaya karar verdi.  İşte mutluluğu yakalamanın 10 formülü.

1.Çevrenizdeki kişilerle güçlü ilişkiler kurun!

Araştırmalara göre yaşlılıkta mutlu olan insanların hayatları boyunca yakın arkadaşlarıyla ve aileleriyle güçlü ilişkiler kurduklarını ve bu durumu hep koruduklarını ortaya koydu.

2.Parayı zamandan daha değerli görmeyin.

Yapılan bir ankete göre mutlu insanların çoğunun kendini iyi hissettikleri şeylerle daha fazla vakit geçirmeyi daha fazla para kazanmaya tercih ettiklerini ortaya koydu. Zamanın değerini bilenler hayattan daha fazla tatmin olmaktalar.

3.Geliri ve gideri hesaplayın kendi ölçünüzde yaşayın!

Kabul edelim faturalar, giderler hayatı daha stresli kılan şeylerdir. Araştırmalara göre gelir-gider dengesini orantılı kuranlar ve sahip olamayacağı şeyleri elde etme çabasında olmayanlar daha mutlu.

4.Çevrenizdekileri farklı yönleriyle görmeye çalışın!

Çevresindeki tüm harika küçük şeylere dikkat eden insanların etmeyenlere göre hayatlarından daha memnun olduklarını ortaya çıkardı.

5. Arkadaşlarınızla daha fazla vakit harcayın!

Araştırmalara göre mutlu insanların bir diğer kuralı da arkadaşlarla geçirilen bol vakitmiş. Arkadaşlarınızla ve dostlarınızla geçirdiğiniz vakit sizi memnun ediyor.

6.Kendinizi iyi şeyler yapmaya odaklayın!

Psikologlar çevresine karşı iyi şeyler yapmaya odaklanan kişilerin daha mutlu olduklarını söylüyor. Başkalarına karşı iyi olmak sizi iyi hissettirecektir.

7.Maddi nesnelerden ziyade deneyimlere para harcayın!

İnsanın mutlu olması bazen maddi şeylere bağlı değildir. Yeni heyecanlar duyması insanı hiç olmadığı kadar mutlu edebilir. Bazen çok paralarla elde edilen şeyler insanları mutlu etmez.

Fiziksel egzersiz yapmak kişinin psikolojik durumunu düzelterek daha mutlu olmasını sağlıyor. Ayrıca sorunlarla mücadele etme stresli olma psikolojisinden kurtarıyor.

9.Birlikte ortak bir şeyler yapmanın keyfini çıkar!

Günümüzün gelişen teknoloji dünyasında yalnızlaşan insanların arasından sıyrılıp birlikte güzel vakit geçirenler daha mutlu.