Dünyaca ünlü ressam Renan Ertosun, Uluslararası San Diego Otomobil Fuarı’nda düzenlenecek sanat sergisine davet edilen ilk ve tek ressam oldu…

Dünyaca ünlü Türk ressamlarımızdan Renan Ertosun, 29 Aralık – 01 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası San Diego Otomobil Fuarı’nda düzenlenecek olan sergide eserleri yer alacak.

Patrick Stewart ve Nuvia Crisol Ruland küratörlüğünde hazırlanan sergide Classic Ferrari, Speed and Ferrari, Mercedes ve Abstract Ferrari olmak üzere 4 eseriyle yer alacak olan Renan Ertosun, sanat hayatı boyunca hız ve heyecanın peşinden koştu. Hız kavramını araştıran Renan Ertosun, bu konudaki özgün resimleriyle farklılaşıyor.

RENAN ERTOSUN / ÖZGEÇMİŞ
Küçük yaşlardan itibaren resme, renklere, şekillere ve ışığa olan zaafını, yaptığı küçük çizimlerine yansıtan Renan için resim yapmak, tıpkı nefes almak gibi durdurulamaz bir dürtüydü.

90’lı yılların sonları ve 2000’li yılların başı süresince yurtiçi ve yurtdışında pek çok kişisel/karma sergi ve sanat fuarına katıldı.

Resme olan tutkusu, başarıya olan hevesi arttıkça, içinde barındırdığı tüm dinamizm içgüdüsel olarak tuvallerinde kendine yer buldu. Heyecanlı, enerjik, cesur ve çok yönlü bir karaktere sahip olan Renan, bu özelliklerini resimlerine de yansıtıyor. Çalışmalarında belli vuruşlarla o anlık duygulara, sezgilere ve içten gelen kararlara izin veren Renan’ın resimleri tıpkı hayatın tuvale yansıması gibi… Motor yarışları, Formula 1, hız, otomobil, uçak, sürat tekneleri gibi hızlı araçlar en büyük ilgisi ve ilham kaynağı… “Renk, Hız, Hareket…” ve bunların birleşmesiyle oluşan, o sadece resmedilebilen ama tanımlanamayan “coşkulu heyecan”, tüm cesaretiyle Renan’ın resimlerinin esas konusuydu artık!

Renan Ertosun şimdi çalışmalarına Balat’ta ki Renan Art Work atölyesinde “son hızla” devam ediyor. Formula 1, UIM Offshore Championship ve Redbull Air Face gibi dünyanın ve Türkiye’nin en büyük ve en önemli motor sporları/yarış organizasyonlarında resimleri sergileniyor. Aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli özel koleksiyonlar, oteller ve iş merkezlerinde resimleri yer alıyor.

2001 Europe Art Fair, Geneva Switzerland
2001 & 2004 Galleria d’arte Montana, Florence, Italy
2004 Istanbul Auto show
2005 BMW, Istanbul, Turkey
2006 F1 Grandprix, Istanbul, Turkey
2007 International Boat show, Istanbul, Turkey
2008 U.I.M.Offshore Races, Istanbul, Turkey
2009 Izmir autoshow, Izmir, Turkey
2007 Renault Formula 1 work shop
2009 Pegasus Windsurf Races Exhibition and Workshop, Alaçatı, Turkey
2010 Kabatoj bayramında work shop