“Sisley Art Project”ten, Andy Warhol Müzesi’nin 15. yıldönümü için pop-art motorcu ceketleri... | 1Sisley, pop-art akımının en önemli temsilcilerinden, Amerikalı sanatçı Andy Warhol’u anmak amacıyla başlattığı Sisley Art Project kapsamında, 1970 ve 80’li yılların ünlü müzisyenlerine ait motorcu ceketlerini yeniden yorumladı. “17 Sanatçıdan 18 Ceket” adlı sergi, 17 pop-art sanatçısının, kimi zaman boya ve metal zımba kullanarak, kimi zaman ise resim ve graffitilerle, kendi yorumunu kattığı ceketlerden oluşuyor. Glenn O’Brien’ın küratörlüğünde gerçekleştirilen sergi, Ekim ayı boyunca, 15. yıldönümünü kutlayan Pittsburgh “The Andy Warhol” müzesinde sanatseverlerle buluşuyor. 30 Ekim’de yapılacak “Film, Ün ve 15 Dakika” temalı yıldönümü partisinin ardından, 08 Kasım Pazartesi günü New York Christie’s müzayede evinde yapılacak açık artırmadan elde edilecek gelir, “The Andy Warhol” müzesine bağışlanacak.

60’lı yıllarda giydiği motorcu ceketleri ve stiliyle büyük ilgi toplayan Andy Warhol, 1970 ve 80’li yıllarda ikonik hale gelen motorcu ceketlerinin tutkunu oldu ve ceket koleksiyonu yapmaya başladı. Topladığı ceketler aracılığıyla sanatçıyı anma ve müzesini yaşatma imkanı elde eden Sisley, sanatseverlerin; tarihi değerlere ve sanatçılara verdiği önemi, motorcu ceketlerinin tekrar moda olduğu 2010 kış sezonunda yeniden gündeme taşıyor. Benetton Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alessandro Benetton, projenin en önemli amacının, Benetton Grubu’nun tasarım ve sanatı her zaman ön planda tutması olduğunu belirterek, “Sanatçıların çağdaş yorumunu hayatın içinden detaylarla birleştiren proje, kurum kimliğimizle bire bir örtüşüyor, aynı zamanda Sisley’in genç ve dinamik yapısını vurguluyor.” dedi.

Birbirinden değerli isimlerin imza attığı proje kapsamında tasarım yapan 17 sanatçı; Stefano Castronovo, Ronnie Cutrone, Jane Dickson, Duncan Hannah, Robert Hawkins, Kenny Scharf, and Walter Steding; grafitti sanatçılarından Frederick “Fab Five Freddy” Brathwaite, Lee Quinones and Ouattara Watts, Rita Ackermann, Dan Colen, Brad Kahlhamer, Nate Lowman, Marco Perego ve Tom Sachs’tan oluştu.