Büyük numara kadın ve erkek ayakkabısı bulmak artık sorun değil !

Müşteri memnuniyetini sağlamak, sadık müşteriler kazanmak ve bunların sürekliliğini sağlamak çok zor ve uzun bir süreçtir.

Araştırmalar yapmak, bunların sonuçlarını değerlendirmek, iletişim kanalları açmak, mevcut kanalları geliştirmek, müşteriyi dinlemek vs vs..

Ancak, insanüstü gayretler göstermeden, müşterilerinizle iletişim kurmakla ilgili birkaç önemli noktaya dikkat etmek bile mevcut müşteri memnuniyet seviyesini gözle görülür bir şekilde arttıracaktır.

 

Bu yazıda müşteri memnuniyetine çok güzel bir yaşanmış olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Başarılı projeler ihtiyaçlardan doğar. Bizim de ihtiyacımız büyük numara rugan bir ayakkabıydı. Hemen başvurumuzu yaptığımız Google ile araştırmaya başladık. Aratılan kelime büyük numara rugan ayakkabı. Herkesin yaptığı gibi karşımıza ilk çıkan linki tıkladık. Karşımıza iriadam.com sitesi geldi. Her zaman ilk baştaki linkler doğru sonuçlar vermeyebilir fakat bu sefer siteye girdiğimizde doğru siteye ulaştığımızı gördük. Tabii sadece bu yerli değildi bizim için. Sitede verilen bilgilerin doğruluğu müşteri memnuniyeti için de en önemli etkendir.

Hemen kendileri ile temasa geçtik, ne istediğimizi açık açık ifade ettik.

Satıcı tarafında her ne kadar çok sorumluluk olsa da müşteri tarafında da sorumluluk fazladır. Zira ne istediğini bilmeyen müşteri ciddi sıkıntılı müşteridir. Memnuniyetini üst düzeyde tutmak isteyen firmalar için mutlaka tüm ayrıntılar öğrenilmelidir. Öncelik satış değil müşteriyi memnun etmek olmalıdır. En kolay olanı ürün satmak zor olanı bunun devamını getirebilmektir.

Bize 3-4 adet ürün tavsiyesinde bulunuldu. Bunun tedarik süreci süresi paylaşıldı, hemen siparişimizi verdik. Ürünümüzün ne kadar sürede elimizde olacağı, eğer büyüklük küçüklük konusunda sıkıntı olursa ara numaraların da yapılabileceği bilgisi verildi. Bir müşteri başka ne isteyebilir ki ?

Her şeyi tam hallettik derken aynı ayakkabı modelinin oğlum için küçük numarasına ihtiyacımız oldu. İriadam.com sitesinde büyük numara ayakkabı vardı ama ya küçük numara ayakkabı var mıydı ?  İsmi iriadam.com ve sitede verilen mesaj XXL, XXXL vb büyük numara mesajı. Kişiye özel ayakkabı yaptıkları için şansımı denemek istedim. Bingo siteye girince küçük numara da imal ettiklerini gördüm. Bu bölümde bir eleştiri yapmak gerekli akıldı kalan iriadam imajının yanında her numaraya özel ayakkabı imal ettiklerinin mesajı biraz geri planda kalmış. Bunu da önce çıkartırlarsa müşteri memnuniyeti yanın da müşteri portföyünün oldukça genişleyeceği kesin.

Oğlumun ayakkabısı ellerinde olduğu için akşamüzeri verilen sipariş ertesi sabah elimde benimki de yeniden yapıldığı için 5 iş günü içinde elimde oldu. Hızlı kargo ve ambalajlarında ki özel markalarının basılı olduğu kutu müşterinin kendisini özel hissetmesini ve firmanın da bu konuda ne kadar özenli olduğunu gösterdi bizlere. 

Sorunsuz yaptığımız bu 2 alışveriş için iriadam.com sitesine teşekkür ederiz.

Müşteriniz İriadam Kazen

Müşteri memnuniyetinin sürekliliği ve artması için firmalara birkaç naçizane öneri ;

Müşterilerinizle Düzenli Olarak Temas Kurun 
Belirli periyotlar da müşterilerinize ürünleriniz, fiyatlarınız vb konularda bilgiler verin, yeni çıkan ürünlerinizi duyurun, sektördeki gelişmeler ile ilgili bilgiler sunun. Bunun yanı sıra, müşterilerin doğum günleri, şirketlerinin kuruluş yıl dönümleri gibi özel durumlarda onların yanında olduğunuzu hissettirin.

Bu bilgilendirmeler müşterilerinizi rahatsız edici düzeyde olmamalıdır. Müşteriniz bu konuda sizden talepte bulunursa yapılmalıdır. Sürekli gelen sms veya e-postalar müşteri kaybına yol açabilir.  

Memnun Olup Olmadıklarını Sürekli Takip Edin 
Belirli periyotlarda yapacağınız araştırmaların yanı sıra, müşteriler sizden bir ürün aldıktan birkaç gün sonra onlara telefon, mail vb bir yolla ulaşarak aldıkları ürün ve hizmet ile ilgili memnuniyetlerini sorun. Kısaca onlara değer verdiğinizi hissettirin.

Müşterilerinizi Tanıyın 
Müşterilerinizi ilk alışverişlerinden sonra mutlaka hatırlayın, onları kendilerini tanıtmak zorunda bırakmayın. Sizin firmanızda özel olduğunu hisseden müşterileriniz, size karşı daha samimi, daha bonkör ve daha ilgili olacaklardır..

Müşterilerinize Teşekkürünüzü İfade Edin 
Müşterilerinize vereceğiniz küçük hediyeler onları hem mutlu edecek hem de size olan bağlılıklarını arttıracaktır..

Müşteri Şikayetlerine Karşı Duyarlı Olun 
Müşteri şikayetlerini ciddiye alın ve bunu müşterilerinize hissettirin. Şikayetlere mümkün olan en hızlı şekilde cevap verin. Eğer sorunu kısa sürede çözemeyecekseniz bile müşterilerinize bu konuda da sık sık bilgi verin. Müşteriler, sorunların çözümünün zaman almasını anlayışla karşılayabilirler, ancak kendilerine değer verilmemesini asla..

Çözüm Ortaklarınıza Dikkat Edin
çözüm ortaklarınızın, tedarikçilerinizin de müşterilerinize karşı sizin kadar duyarlı olmasını sağlayan. Sizin için iş yapan firmaların performansını, müşterileriniz sizin performansınız olarak algılayacaktır.

 

iriadam.com hakkında ;

i­riadam.com­  yola çıkış hedefi ; piyasada bul­unmayan özel ayakkabı numaralarının bulunmasını sağlamak ve çözüm ortağı olmak.

Erkek ayakkabı­sında büyük numaralar (45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52) ve küçük numaralar (36,­ 37, 38, 39) erk­ek ayakkabıları özel üretilmektedir. Tüm üretimler tamamen el yapımıdır.

Kadın ayakkabılarında ki bü­yük numara bulamama sorununa el atarak 41­ 42 43 numaralarda bayan ayakkabısının üretim ve satışı.

­Tabi söz konusu olan büyük numara olunca ­kişiye özel imalat yapmak ve çözüm üretme­k de misyonumuz haline geldi.

­Erkek bayan ayırt etmeden kişiye özel çöz­ümlerde üretmekteyiz.

­Erkek ayakkabısında 850 nin üstünde renk ­ve modele sahibiz.

Kadın grubunda ise 250 renk ve modelle hi­zmet vermekteyiz.

­Bir çok ünlü markaya da normal numaralarda­ üretim yapmakta ve aynı kalite model zenginliğini büyük numara ayakkabı giyen müş­terilerimize sunmaktayız.

­Büyük ve küçük numara bay bayan ayakkabı ­sektorunde kalıte ve model zenginliği ve ­satış sonrası hizmet kapsamında sektorumu­zde tek olduğumuzu gönül rahatlığı ile sö­yeyebiliriz.