Ofise giderken ne giymeli, hangi tarzlar tercih edilmeli diye hep konuştuk durduk. Şimdi sıra yapılmaması gerekenlerde.

İşe giderken giyeceklerimiz asırlardır kafamızı meşgul eder durur. Çalışan kadının gardırobu, günlük ve ofis stili olarak ikiye ayrılır. Çünkü normalde içinde rahat ettiğimiz ama işe giderken giyemeyeceğiz birçok parça mevcuttur.

Göbeği açıkta bırakan üstler

Yüksek belli etekler ya da pantolonlarla muhteşem bir uyum yakalayan kısa üstler, bir iş yeri için en uygun olmayan giysilerin başında geliyor.

Straples üstler, elbiseler

Arkadaşlarınızla hafta sonu gezmesine çıkmışsınız izlenimi uyandıran askısız üstleri, iş ortamında giymemenizi öneririz. Sokağa çıkarken düşünmeden giymeniz gayet doğal; ama straples iş yeriniz için pek uygun bir seçim olamayacaktır.

Derin göğüs dekoltesi

Beğendiğiniz noktalarınızı ön plana çıkarma isteğinizi anlayışla karşılayabiliriz; ama iddialı bir göğüs dekoltesiyle işe gitmeniz pek uygun olmayacaktır.

İncecik askılı bluzlar, elbiseler

Sütyen askısından daha ince olan bu askılar, iş ortamı için değil ancak deniz kenarı için ideal olabilir.

Evden pijamalarınızla çıkmışsınız ya da oradan plaja gidecekmiş gibi görünmemek için askılarınızın biraz daha kalın olmasına özen gösterin.

Parmak arası terlikler

Yaz aylarında ayaklarınızı ayakkabıların içine hapsetmeye gönlünüzün el vermediğini biliyoruz. Ama ne yazık ki bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok; işe giderken parmak arası terlik giyilmez.

Şık sandaletler böyle durumlarda işinizi görecektir; böylece hem ayaklarınız terlemez hem de iş ortamına uygun bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Transparan bluzlar

Son birkaç sezondur sağımız solumuz önümüz arkamız transparan; farkındayız. Üstelik oldukça da şık bluzlar var, ama işe giderken dekoltenin dozunu iyi ayarlamak gerekiyor.

Transparan bluzunuzun içinden görünen sütyen, iş ortamına uygun olmayacaktır. Eğer yine de ısrarlıysanız, transparan bluzlarınızın ya da gömleklerinizin içine giyeceğiniz askılı bir atlet işinizi görecektir.

Mini etek

İş yerine giderken mini etek giymeyin demiyoruz; ama mutlaka mininizin dozunu iyi ayarlayın. Yokmuş hissi uyandıran miniler çalışma ortamında hem rahat olmanızı engelleyecek hem de fazla göze batmanıza neden olacaktır.