Giysi beyazlatma konusunda özellikle beyazlarda en sık kullanılan yöntem çamaşır suyudur. Çamaşır suyu kullanmadan kıyafet beyazlatma yada leke çıkarma konusunda size yardımcı olacak önerilerimiz var. Evde doğal yöntemler ile çamaşır beyazlatma yollarını mutlaka okuyun.

çamaşır suyu kullanmadan kıyafet beyazlatma

Beyaz çamaşırlar konu olunca en büyük yardımcımız çamaşır suyu olmuştur. Çamaşır suyu içerdiği kimyasallar ile hem çamaşıra zarar verir. Hemde iyi durulanmadığında o kimyasallar üzerinde kalmış olur. Bazı yöntemler ile doğal yollardan giysilerinizi beyazlatabileceksiniz.

kıyafet beyazlatma

kıyafet beyazlatma

Hidrojen Peroksit

Oksijenli su hem cilt beyazlatmada hemde çamaşırlarda oldukça etkilidir. Hidrojen peroksit ile beyazları etkili bir biçimde beyazlatabilirsiniz ancak dikkatli olmanızda fayda var renkli çamaşırlarda çamaşır suyuna benzer beyaz leke bırakabilir.

Amonyak

Amonyak içersindeki doğal asitler ile çamaşır beyazlatmada etkilidr. Çamaşırlarınızda ister belirli bir lekenin üzerine koyun ve bekletin. İstersenizde yıkama suyuna ekleyerek çamaşırların kar gibi beyaz olmasını sağlayın.

1 litre suya 1 çorba kaşığı amonyak ekleyerek beyazlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu yöntemle hassas ciltli olup çamaşır suyu kokusundan ve etkisinden cildi tahriş olan kişiler memnun kalabilirler.Amonyağın kendine has kokusu çamaşırlar kuruken havaya karışıp gider.

Karbonat

Karbonat evdeki tüm beyazlatma işlemlerinde oldukça etkilidir. Çamaşırlarınızı yıkarken yarım çay bardağı kadar karbonatı ekleyin. Normal yıkama işlemi yapın böylece çamaşırları çıkardığınızda eskiden anneanelerimizin elde yıkadığı gibi bembeyaz çamaşırlar olduğunu görebilirsiniz.

Beyaz Sirke

Çamaşırları beyazlatmak için yukarıdaki üç malzeme kadar etkili değildir. Ancak hassas kumaşlarda bu yöntemi kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Çamaşır yıkarken deterjana ek olarak bir yarım bardak kadar beyaz ev sirkesi ekleyebilirsiniz.Böylece bembeyaz çamaşırlara sahip olabilirsiniz.

Süt

Çamaşır yıkarken hiç aklınıza gelmeyen bir malzemede süttür. Beyazlardaki lekeler için lekeli alanı bir miktar yağsız süt içinde bekletebilirsiniz. Yağsız süt olmasının sebebi ise bazı açık sütlerde yağ oranı yüksek olduğu krem rengi tarzonda leke bırakabilir.