Doğru Etek Modeliyle Her Mevsim Şık Olun…

Etek, hangi mevsimde olursak olalım kadınların göz bebeğidir. Çünkü bir etekle aynı anda şık, rahat ve seksi olabilirsiniz. Ancak tüm bunları bir arada bulabilmeniz için dikkat edilmesi gereken bir husus var: Vücut tipiniz…

Vücut şekliniz ya da kilonuz ne olursa olsun, bütün kadınlar etek giyebilir. Asıl önemli olan, size ve bedeninize yakışacak, doğru seçimleri yapmak. Bu durumda dikkat etmeniz gereken iki konu var, uzunluk ve kesim. Eğer eteğinizin boyunu ve kesimini vücut hatlarınıza uygun olarak seçebilirseniz, çok daha hoş bir görünüm yaratabilirsiniz. İşte bizde işinizi kolaylaştırmak için, hangi vücut tipinin ne tarz etekler giymesi gerektiğini araştırdık!

Minyon Bir Kadınsanız
Eğer minyon yapılı bir kadınsanız, rahatlıkla diz üstünde biten mini etekleri giyebilirsiniz. Evaze etekler de tam sizin vücut tipinize göre çünkü bu kesim bacak boyunuzun çok daha uzun görünmesini sağlar. Uzun ya da maxi uzun elbiseleri ise baş düşmanınız olarak değerlendirebiliriz. çünkü bu elbiseler sizi olduğunuzdan çok daha kısa gösterecektir. Siz, fazla uzun olmayan ve bedeninize oturan etek modelleriyle çok daha hoş görünümlü bir kadın olacaksınız!

Uzun Boyluysanız
Uzun boylu bir kadınsanız, bacak boyunuzun olduğundan çok daha uzun göstereceği için, maxi mini eteklerden uzak durmalısınız.

Uzun elbiseleri ise yerleri süpürecek kadar uzun olmadıkları takdirde tercih edebilirsiniz. Eğer uzun boylu bir kadınsanız kloş etekler tam size göre olacaktır.

Hem uzun boylu hem de ince bir kadınsanız, iri desenli modelleri, hafif kiloluysanız da minik çiçek desenlerini tercih edebilirisiniz.

Vücut Tipiniz Armutsa
Bordo, lacivert ya da siyah gibi koyu renkli, evaze etekler armut vücut tipli kadınlar için son derece uygun bir seçim olacaktır. Pileli, dizin hemen üstünde biten etek modelleri de basen bölgesini kamufle etmek için son derece uygun olacaktır. Eğer armut vücut tipine sahip bir kadınsanız ilgiyi basen bölgenize çekecek dar, kısa, yanları cepli ya da düğmeli modellerden kesinlikle uzak durmalısınız.

Vücut Tipiniz Elmaysa
Eğer kum saati gibi bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, evaze etekler tam size göre! İlgiyi kalça bölgenize çekmek istiyorsanız, hemen diz üstünde biten modelleri tercih edebilirsiniz.

Ancak cepli, pileli, düşük belli modellerden uzak durmalısınız. çünkü bu tip etekler ilgiyi karın bölgenize çekecektir. Elma vücut tipine sahip bir kadınsanız, şifon ya da ipekli kumaşlarla tasarlanmış uçuş uçuş etekler sizin için çok daha uygun olacaktır.