Sütyen seçiminde neye dikkat ediyorsunuz? Göğsünüze tam oturmasına mı, rahatlığına mı yoksa desenlerine etkileyici renklerine mi? Amerika’da yapılan bir araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre, sütyeninin içinde kendini rahat hissetmeyen kadınlar o günü kötü geçiriyor. Bunun yanı sıra, üzerinize tam oturmayan ve sizi rahatsız eden sütyenler, çalışma hayatını da olumsuz etkiliyor. Hatta bu durum iş görüşmelerinin kötü geçmesine bile olanak sağlıyor.

Nelere dikkat edilmeli?
Yapılan bu araştırmada ortaya çıkan bir başka çarpıcı sonuç ise kadınların %64’ü yanlış beden sütyen giymesi, %30’unun ise bugüne kadar hiç doğru sutyen seçimi yapmamış olması.

Sütyen seçimi yaparken epey dikkatli olmak gerekiyor. Bir dahaki iç çamaşırı alışverişinizde bu bilgileri mutlaka hatırlayın. Göğüs şeklinizi belirledikten sonra kendi ideal sütyeninizi bulun.

Sütyen Ölçüsü Hesaplama için tıklayın!

Damla göğüslere sahipseniz
Göğüslerin alt yani göğüs uçlarının aşağısında kalan kısmı, üst bölüme göre daha dolgundur.
İdeal sütyen: Balkonlu ya da yarım ay şekilli, alttan destek veren sütyenler bu göğüslere mükemmel şekilde oturur ve şekil kazandırır.

Yassı göğüslere sahipseniz
Göğüsleriniz küçük olmamasına rağmen, üst kısmındaki doku, göğüs uçlarına kadar dümdüz geliyor.
İdeal sütyen: Dolgulu sütyenler, var olan tüm dokuyu yukarı taşıyacağı için göğüslerinizin gerçek dolgunluğunu meydana çıkarır.

Dolgun göğüslere sahipseniz
Göğüs ucunun üst ve altında kalan her iki bölüm de eşit şekilde dolgundur.
İdeal sütyen: Göğüslerinizi kavrayarak, ekstra destek sağlayan sütyenleri deneyin. Böylece hem son derece doğal hem de bir o kadar çarpıcı bir görüntü elde edebileceksiniz.