Bu giysileri uzun süreli kullandığınızda sağlığınız açısından tehdit oluşturabiliyor. Giydiğinizde sağlığınızı tehdit eden 10 giysi.

Giydiğinizde Sağlığınızı Tehdit Eden 10 Giysi

Bazı kıyafetleri yada aksesuarları sık sık kullanıyoruz. Peki uzun süreli kullanımlarının sağlık açısından sorun oluşturabileceğini biliyor muydunuz? Kadınların sırt ağrısı gibi sorunlarının büyük bir kısmı yanlış kıyafet seçiminden kaynaklanıyormuş işte o kıyafetler.

Giydiğinizde Sağlığınızı Tehdit Eden 10 Giysi | 1

Dar Pantalonlar
Günün büyük bir kısmını dar pantalonlar ile geçirmek kan dolaşımızın bozulmasına neden olabilir. Uzun süreli kullanımlarda selülit yada varis gibi sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Femoral kutanöz sinir üzerindeki ek baskı nedeniyle, aşırı sıkı pantolon uyluklarda uyuşma ve ağrıya neden olabilir.

Giydiğinizde Sağlığınızı Tehdit Eden 10 Giysi | 2

Yüksek Topuklu Ayakkabı
Son araştırmada, Auburn Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kadınların erkeklerden dört kat daha fazla ayak problemi olduğu sonucuna vardı. Eklem ağrısı, ayak bileği burkulmaları, osteoartrit ve sinir hasarı, bunlardan birkaçı. Bu sorunlardan herhangi birine sahipseniz, onu sevdiğiniz yüksek topuklu ayakkabılar ile vedalaşabilirsiniz.

Giydiğinizde Sağlığınızı Tehdit Eden 10 Giysi | 3

Çok Sıkı İç Çamaşırı
Sık sık tanga kullanıyorsanız, bu iç çamaşırı parçasının vajinal enfeksiyonlar, hemoroit, tahriş ve cildin genital bölgede sürtünme gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini bilmelisiniz. Bu çamaşırları çok seviyorsanız, özellikle yaz aylarında giymemeye çalışın. Bunu yaparsanız% 100 pamuktan seçin.

Giydiğinizde Sağlığınızı Tehdit Eden 10 Giysi | 4

Ağır Küpeler ve Kolyeler
Yapılan son araştırmalara göre, kulak delici yüzeylerin% 20’sinde bakteri enfeksiyonu gelişir.Eğer bir işlem yanlış yapılırsa, gelecekte enfeksiyonun yayılmasına ve hayatınızı tehlikeye atmasına neden olabilir. Büyük ve ağır küpelerin kullanımı sıklıkla, plastik cerrahi gerektiren bir sorun olan hasarlı kulak kepçelerine neden olur. Ağır bir nedeni boyun ağrısına ve hatta zor kontraktürlere neden olabilir.

Kravat
Elbiselerinden dolayı acı çeken sadece kadınlar değildir. Cornell Üniversitesi’ndeki bir araştırmaya göre, erkeklerin% 67’si boyunlarından daha küçük gömlekler alıyor. Sonuç olarak, küçük gömlekler ve sıkılmış kravatlar, kan dolaşımını azaltır, göz içi basıncını arttırır, baş ağrılarına neden olur, boyun hareketini sınırlar ve sırt ve omuzlarındaki kas gerginliğini arttırır.

Yanlış Sütyen
Yanlış sütyen seçimleri şiddetli sırt ağrılarına neden olabilir. Özellikle büyük göğüslü kadınların sütyen seçiminde daha dikkatli olması gerekir. Sütyenleri denemeden almayın.

Giydiğinizde Sağlığınızı Tehdit Eden 10 Giysi | 5

Parmak Arası Terlikler
Bu terlikleri uzun süre kullandığınızda ayaklarınızda ağrılara neden olabilir. Eğer ayaklarınızda açılmalara neden olursa mantar yada enfeksiyonlara neden olabilir.

Giydiğinizde Sağlığınızı Tehdit Eden 10 Giysi | 6

Korseler
Evet korseler özellikle özel günlerde giydiğimiz dar kıyafetlerde bizim için harika bir alternatiftir. Çok sıkı olduğunda ise nefes darlığı ve dolaşım bozukluğu gibi sorunlara neden olabiliyor.

Çok Büyük Çantalar
Günümüz modasının olmazsa olmaz parçaları arasında yer alan bu çantalar size büyük bir kullanım kolaylığı sağlamasının yanı sıra ağırlığı ile omurganızda zedelenmelere ve kas ağrılarına neden olabiliyor.

Kalem Etekler
Kalem etekler şıklığın ve zarifliğin simgesidir. Çok dar kalem etekler ise hareket kabiliyetinizi daraltmasının yanı sıra dolaşım bozukluklarına neden olabiliyor.

 

kaynak