Bir yanda ipekler ve kaşmirler, yepyeni topuklu ayakkabılar, etiketini daha yeni çıkardığınız o çanta, kalıbına bayıldığınız için iki tane birden aldığınız o jean pantolon… Diğer yanda sizi çileden çıkaran lekeler, gevşeyip bollaşmalar, tüylenmeler ve daha nice sorun… Hassas sorunlara etkili çözümler vaat eden en iyi 8 öneriyi bir araya getirdik.

1. Kaşmir ve ipek kıyafetleri deforme etmeden temizlemenin en iyi yol elde yıkamak ancak sıkma işlemini elinizle değil, mutfağınızdaki salata kurutucu ile yapın.

2. Kumaşlardaki beyaz deodorant izlerini çıkarmak için ilginç bir öneri: Gardırobunuzda köpük askınız varsa, askının üzerindeki bu koruyucu köpüğü izin bulunduğu bölgeye nazikçe sürtün.

3. Yeni aldığınız jean pantolonu paçalarını kısalttırmak için terziye götürmeden önce en az bir kez yıkayın, zira denim kumaş yıkandığında mutlaka bir miktar çeker.

4. Yeni aldığınız ayakkabının ayağınızı sıktığını fark ettiyseniz sıcak ya da soğuk şok uygulayın: Giymeden önce birkaç dakika saç kurutma makinesinin sıcak ayarını tutun veya iki buz torbasını suyla doldurup ayakkabıların içine koyun, ardından ayakkabıları bir gece dondurucuda bekletin.

5. Kıyafetinizi ütüler ütülemez giymek yerine birkaç dakika askıda bekletirseniz, üzerinize giydiğinizde yeni kırışıkların oluşmasını engellersiniz.

6. Çantanızda ya da deri ceketinizde yağ lekesi mi var? Lekenin üzerine bebe pudrası döküp bir gece bekletin. Leke tamamen geçmemişse işlemi bir kez daha tekrarlayın.

7. Külotlu çorabınızın kaçmasını engellemek için giymeden önce üzerine saç spreyi sıkmayı deneyin.

8. Süet kıyafet ve aksesuarları temizlemek için hiç bayat ekmek kabuğu kullanmayı denediniz mi? Bu tavsiyeye göre, kir ve lekelerin bulunduğu yerleri kabuğun kenarıyla ovmak yeterli oluyor.

Fotoğraf: Penti

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda