50’li yıllarda Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Rita Hayworth gibi yıldızlar sayesinde şöhrete kavuşan ‘kedi gözü’ gözlükler son birkaç sezondur yaz kış demeden sürekli karşımıza çıkıyorlar. Ayrıca Jennifer Lopez, Salma Hayek ve Rihanna gibi günümüzün pek çok ünlü isminin de favorileri arasındalar. Bu yaz biraz farklılık peşindeyseniz, siz de onlara bir şans verin deriz.

kedi_gozu_gozluk

Son zamanlarda tüm dünyada sadece güneş gözlüğü değil optik versiyonları da popüler olan kedi gözü modeller, geçmişin zarafetini bugüne taşımak isteyen, aynı zamanda farklı olmayı ve karizmatik görünmeyi seven kadınlar için ideal. Ancak genelde yüzde oldukça büyük bir alan kapladıklarından, çerçeve rengi seçerken saç ve ten renginizi göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Açık tenliyseniz tercihinizi koyu renklerden yana yapın. Koyu cilt tonları içinse tam tersi geçerli. Yüz şekliniz ise pek önem teşkil etmiyor çünkü bu model yuvarlaktan köşeliye neredeyse her yüz tipine uyum sağlıyor.

kedi_gozu_gozluk_modelleri_2016

Kedi gözü çerçevenin avantajı, yukarıya doğru çekik formu sayesinde bir tür ‘lifting’ etkisi yaratarak yüzü olduğundan daha genç göstermesi. Ayrıca acil durumlarda göz çevresindeki koyu halka ve kırışıklıkları maskelemek için de biçilmiş kaftan. Onlardan birini satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise camlarının UV filtreli olması ve gözlerinizin yatay olarak camların tam ortasına yani optik odağa denk gelmesi.

Fotoğraflar: Audrey Hepburn, Chanel reklam kampanyasında Cara Delevingne, Jennifer Lopez

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda