İster kış aylarında isterseniz de yaz aylarında şapka aslında tam bir kurtarıcıdır. Kışın bizi soğuk havadan yazın ise kavurucu sıcaklardan koruyan bu aksesuarlar oldukça hoştur ancak, birçok kadın şapkayı kendine yakıştıramaz. Aslında şapka takmak kadınları daha çekici gösterir, fakat yüzüne yakışmadığını düşünen kadınlar şapka takmaktan çekinir. Oysa çözüm yüzünüze uygun şapka modelini seçmekten geçmektedir.

Uzun yüzlü kadınlar için şapka seçimi: Dar kesime sahip olan şapkalar uzun yüzle sahip kadınlar için ideal bir tercihtir. Ayrıca kavisli, çiçekli, nakışlı ve birtakım aksesuarlarla bezenerek daha hoş hale getirilen modeller uzun yüzlü olanları daha çekici hale getirir.

Oval yüzlü kadınlar için şapka modeli: Eğer siz de oval yüze sahipseniz, şanslı bayanlardan birisiniz. İstediğiniz şekilde, tarzda, kesimde ve stilde şapka takmakta özgürsünüz. Size yakışmayacak tek model; elmacık kemiklerinizi dar gösterecek olan taç tipli şapkalardır.

Yuvarlak yüzlü kadınlar için şapka seçimi: Yuvarlak yüz hatlarına sahip olanlar, tercihlerini yüzlerini daha oval ya da uzun gösterecek şapkalardan yana yapmalıdırlar. Siper tarafları dar olanlar, kovboy tipi veya fötr şapkalar tavsiye edilmektedir.

Kare yüzlü kadınlar için şapka seçimi: Kare şeklinde yüzü olan kadınlara tavsiye edilen model kesinlikle dar formlu şapkalardır. Ayrıca takabileceğiniz bir başka model de kavisli forma sahip olan şapka modelleridir. Kare şeklindeki modellerden kesinlikle uzak durulmalıdır.

Kalp şeklinde yüzü olan kadınlar için şapka modeli: bu yüz hatlarına sahip olan kadınlar en az oval yüzlü kadınlar kadar şanslı olduklarını bilmeliler. Size tavsiyemiz ere tipi, çan şeklinde ya da siperli şapkalardan birini tercih etmenizdir. Bunlar size ençok yakışacak modellerdir.