Baharın gelişiyle kışlık montlar, kabanlar, kazaklar ve botlara ihtiyacımız kalmadı. Peki seneye tekrar işimize yarayacak olan bu eşyaları nasıl saklamalıyız. Kışlık giysileri saklama yöntemleri nelerdir? Kışlık giysiler nasıl saklanmalı?

Tüm kış boyunca severek giydiğimiz ama artık ihtiyacımızın kalmadığı sene başında oldukça para vererek aldığımız kışlıklar nasıl mı saklanmalı?  Giysilerinizi saklarken öncelikli amacınız tabi ki çok kullanılmayan boş alanlar olacaktır. Bu alanın temiz ve kuru olması yeterlidir.

Şapka, Şal ve Eldivenler

İlk önce şapkalarınızı karton kutularda saklayabilirsiniz. Özel şekilli şapkalarınız varsa tek tek kutulamanızda fayda var. Diğer eldiven ve şalları ise aynı kutu içinde saklayabilirsiniz. Bu aksesuarlar kaybolmaması ve yapıları bozulmaması açısından kutu içinde saklanması daha uygun olacaktır.

Kışlık Giysileri Saklama Yöntemleri

Kışlık Giysileri Saklama Yöntemleri

Kabanlar

Özellikle kaşe kumaş olan yada kırışma riski taşıyan kabanları evde kendiniz yıkamayın. Kuru temizlemeciye verin. Sonrasında plastik olmayan elbise kılıflarını kullanarak dolaba asın. Baza altı bizim en çok kullandığımız gizli dolaplardan sayılır ama kaşe kabanlar için uygun bir yer değildir.

Montlar

Montlar naylonlu kumaştan işe oldukça yer kaplayacaktır. Temizlenmiş olarak vakumlu plastik torbalarda saklayın. Böylece yerden oldukça tasarruf sağlamış olursunuz.

Kışlık Giysileri Saklama Yöntemleri

Kışlık Giysileri Saklama Yöntemleri

Kazaklar

Kazaklar çok fazla dedodorant kalıntısı barındırdığı için mutlaka yıkanmış olmalıdır. Eğer elinizin altında varsa bir kutuya koyabilirsiniz. Ancak yoksa düzgünce katlayıp aynı izaya getirip saklayabilirsiniz. Yünlü kazaklar için vakumlu plastik torbalar kullanılabilir.

Çizme ve Botlar

Çizme ve botlarınız mutlaka güzelce havalandırılmış olarak saklanmalıdır. Üzerinde varsa kirler çıkartılmalıdır. Boyası yenilenip bakımı yapılmış olmalıdır. Çünkü gelecek sezon aniden alıp çıkmanız gerebilir. Ayakkabılarınızın içine isterseniz karbonat serpebilirsiniz yada nem tutucu özellği olan küçük toplardan koyabilirsiniz.Çizme ve botlar için ayakkabı dolabınızda yeterince yer yoksa kendi kutularına düzgünce yerleştirip başka yerlerde de saklayabilirsiniz.