Divas Diamond’un yaptığı araştırmaya gore; evlilik teklifi sembolü olarak bilinen tektaşı çevresindeki erkekler tarafından rahatsız edilmememek için takan bekar kadınların sayısında büyük bir artış var.

Medeniyetlerde pırlantanın kullanımı binlerce yıl öncesine uzanır. 15. yüzyılda tektaş yüzük sevgi, aşk ve bağlılığı temsil etmeye başlayan bir aksesuar takı haline gelir. Öyle ki yüzük parmağının adlandırılması insanın kalbine uzanan en uzun damarın bu parmaktan kalbe giden olduğunun belirlenmesiyle kavramsallaşır.

Tektaş yüzüğün yüzlerce yıldır taşıdığı anlama kültürel, teknoloji ve sosyal medya gibi yeniliklerin nasıl bir etkisi olduğunu belirlemek isteyen Divas Diamond’ın 1200 kişiyle yaptığı anket çok çarpıcı bir sonucu ortaya koydu!

%38’i Pırlanta Tektaşı Rahatsız Edilmemek İçin Alıyor!

Anket sonuçlarına göre tektaş pırlata yüzük %62 oranında söz, nişan ve evlilik gibi çiftlerin aile kurma yolunda attıkları resmi adımı temsil ediyor.

Asıl çarpıcı sonuç %38’lik diğer tektaş pırlanta yüzük kullanıcılarında gündem oluyor. Bu kategoride en çok göze çarpan tektaş pırlanta yüzük kullanımları sırasıyla şöyle:

– İlişkiler çerçevesinde çevresi tarafından rahatsız edilmek istemeyen henüz evlenmemiş kadınlar
– Hayatlarını birleştirme kararını aralarında almış ancak aileleri henüz tanışamamış genç çiftler.

Genç çiftlerde satın almayı ağırlıkta erkekler gerçekleştiriyorken çevresi tarafından rahatsız edilmek istemeyen kadınlar bu satın almayı kendileri doğrudan yapıyorlar.

Erkekler daha büyük taş tercih ediyor

Araştırmada evlenme yolunda karar alan çiftlerde, erkekler eşlerinin rahatsız edilmemesi ve tektaşın görünür olması için daha büyük taş tercih ettiklerini, kendileri için satın alma yapan kadınların sembolik ve ekonomik bir tektaş aldıklarını gösterdi. Buna göre çevresi tarafından rahatsız edilmek istemeyen henüz evlenmemiş kadınlar, tektaş yüzüğü kendisi satın alıp takıyor.