Eşarp seçerken size en çok yakışacak ve şık duracak baştörsünü nasıl seçmelisiniz. Ten rengine göre ve göz rengine göre başörtüsü seçimi nasıl olmalıdır.

Eşarp seçiminde dikkat edeceğiniz birkaç püf noktası ile yüzünüze yakışacak doğru şalları seçebilirsiniz. Tesettür modasında son yıllarda bir çok alternatif mevcuttur. Kullanmayacağınız sadece rengini beğendiğiniz şallar alıp dolabınızda uzun süre kullanılmadan durmasına gerek yoktur. Doğru tercihler ile sık sık farklı kıyafetler ile kombin yapabilirsiniz.

Ten ve Göz Rengine Göre Başörtüsü Seçimi

Baş örtüsü seçerken doğru rengi bulmak yüzünüzün daha aydınlık durmasını sağlayacağı için önemlidir. Ten renginize uygun olmayan bir eşarp seçerseniz cildinizin soluk ve mat görünmesine neden olabilirsiniz.

Ten ve Göz Rengine Göre Başörtüsü Seçimi | 1

Açık Tenliler İçin Eşarp Seçimi

Ten renginiz açık olduğu için hemen hemen tüm renkleri kullanabilirsiniz. Örnek verecek olursak pastel tonlarını kullanabilirsiniz. Ten renginiz açık olduğu için sizde göz renginiz belirleyici olacaktır.

Kullanmanız gereken başlıca renkler ise mavi, pembe, lila gri olabilir. Dikkat çekmemek için yüzünüzün zıt rengi olan parlak kırmızı ve mavilerden uzak durabilirsiniz.

Ten ve Göz Rengine Göre Başörtüsü Seçimi | 2

Buğday Tenliler ve Esmerler İçin Eşarp Seçimi

Ten renginiz koyu olduğu için özellikle yaşınız genç ise çok koyu olan siyah koyu kahvelerden kaçının. Bu sizin yaşınızı olduğundan daha büyük gösterebilir.

Yeşilin tonları, şeftali rengi ve mor sizin için uygundur. Kullanmamanız gereken renkler ise derin altın yansıma olan renklerdir. Eğer bu renkleri kulanmak istiyorsanız desenli eşerplar ile kullanabilirsiniz. Böylece etki kırılmış olacaktır.

Ten ve Göz Rengine Göre Başörtüsü Seçimi | 3

Kahverengi Gözlüler İçin Eşarp Seçimi

Gözleriniz bir çok renk ile uyumlu olabilir. Özellikle içinde bal rengine yakın göz renginiz varsa bu ışıltıları ortaya çıkarabilmek için içinde hardal rengi sarıların olduğu renkler size yakışacaktır. Koyu kahve gözleriniz varsa çok açık renk baş örtüsü kullanmak tezatlık yaratabilir ve hoş bir görüntü çizmez. Yeşil koyu griler kullanabilirsiniz.

Ten ve Göz Rengine Göre Başörtüsü Seçimi | 4

Yeşil Gözlüler İçin Eşarp Seçimi

Gözlerinizi daha fazla ortaya çıkarmak istiyorsanız, yeşilin ve kahverengilerin tonlarını kullanabilirsiniz. Göz renginiz ile arasında fark olduğu için fıstık yeşili gibi tonlar arada renk farkı yaratacağı için şık durmayabilir. Mor renkte sizin için uygun olabilir.

Ten ve Göz Rengine Göre Başörtüsü Seçimi | 5

Mavi Gözlüler İçin Eşarp Seçimi

Mavinin her tonu sizin için uygun olacaktır. Ancak gözleriniz koyu mavi ise bebe mavisi sizin için istenilen uyumu sağlamayabilir. Mavi tonları, gri ve lila sizin için ideal renklerdir. Koyu renk olarak lacivert ve siyah kullanabilirsiniz.

Ten ve Göz Rengine Göre Başörtüsü Seçimi | 6

Ela Gözlüler İçin Eşarp Seçimi

Gözlerinizi doğru başörtüsü ile yeşil renge dönüştürebilirsiniz. Başörtüsü göze yakın olduğu için ışık yansıması ile göz renginizde farkı renk izlenimi yaratabilir. Bu durumdan özellikle ela gözlüler faydalabilir. Yeşil tonları,  kahverengiler ve lacivert sizin için uygun oalacktır. Gözlerinizde biraz daha bal rengi etkisini yakalamak isterseniz hardal sarısını tercih edebilirsiniz.