2016’YA DAMGA VURAN DÜĞÜNLER

6_d
2016, ünlü isimlerin düğünleriyle konuşulan bir yıl olmaya devam ediyor. Kıvanç Tatlıtuğ-Başak Dizer, Tarkan-Pınar Dilek, Gülşen-Ozan Çolakoğlu, Kenan İmirzalıoğlu-Sinem Kobal’ın yanı sıra “Umutsuz Ev Kadınları”nın yıldızı Eva Longoria da bu yıl dünya evine girenlerden oldu. Murat Boz-Aslı Enver, Kadir Doğulu-Neslihan Atagül gibi birçok ünlü ismin de düğün hazırlığında olduğu biliniyor. Düğünler ve düğün hazırlıklarının konuşulduğu bu yıl en çok dikkat çekenler arasında gelinler ve gelinlik modelleri de vardı.

7_d

PRENSES DIANA
Prens Charles ve Leydi Diana’nın 29 Temmuz 1981’de gerçekleşen düğünü, “yüzyılın düğünü” olarak kabul edildi. Bu özel günde Prenses Diana, David ve Elizabeth Emanuel’in tasarladığı gelinliği tercih etti. 40 metre ipek ve dantel kullanılarak yapılan ve binlerce minik inci ile süslenen gelinlik, tüm zamanların en güzel gelinliği olarak tarihe geçti.

kate_gelinlik

KATE MIDDLETON
İngiliz kraliyet ailesinin bir başka tarihe geçen düğünü daha. Prens William’la 2011 yılında muhteşem bir törenle evlenen Kate Middleton, düğünde Alexander McQueen imzalı gelinlik giydi. Şık bir taç ve duvakla tamamlanan, dantelle tasarlanmış gelinlik, Kate Middleton’ı 2000’li yılların en güzel gelinlerinden biri haline getirdi.

kelly

GRACE KELLY
Grace Kelly, Monako Prensi Rainier ile evlendiğinde tercih ettiği gelinlikle, Conde Nast Bride Dergisi tarafından tüm zamanların en şık gelini ilan edildi. 1982 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeden ABD’li oyuncu ve Monako Prensesi, neredeyse yarım yüzyıl öncesine ait bir ünlü isim olmasına rağmen, bu gelinliği hala pek çok tasarımcıya ilham vermeye devam ediyor. Fildişi rengi ipekten yapılan ve dantel işlemelere sahip olan gelinlik, binlerce inci işlemesi taşıyor üzerinde.

sarah

SARAH JESSICA PARKER (SEX AND THE CITY)
Sarah Jessica Parker’ın “Sex And The City” dizisinde canlandırdığı Carrie Bradshaw’a ait bu gelinlik, Vivienne Westwood tarafından tasarlanmıştı. Fildişi rengindeki gelinlik, gerçek düğünlerdeki gelinlikler kadar akılda kalıcı oldu.

kenedy

JACQUELINE KENNEDY
ABD Senatörü John F. Kennedy ile Jackie Kennedy’nin 1953 yılında Rhode Adası’nda gerçekleşen düğününde, geleceğin first lady’si omuzlarından hafifçe aşağı düşen gelinliği ve onu tamamlayan zarif duvağıyla moda tarihinin en beğenilen gelinlerinden biri oldu.

angelina_jolie_gelinlik

ANGELINA JOLIE
Hollywood’un en gözde çiftlerinden Angelia Jolie ve Brad Pitt, 23 Ağustos 2014’te güney Fransa’da evlendi. Son 10 yılın en merak edilen düğününde Jolie’nin gelinliği altı çocuğunun yaratıcılığından izler yaşıyordu. Jolie, tasarımcı Atelier Versace’den ipek gelinlik ve çocuklarının rengarenk çizimlerinden oluşan bir duvak hazırlamasını istedi. Moda tarihinin en ikonik ve en şık kabul edilen gelinliklerinden biri ortaya çıktı.

marılyn_monroe

MARILYN MONROE
20. yüzyılın en ünlü sinema yıldızlarından ve ikonlarından biri olan Marilyn Monroe, 1954 yılında beyzbol oyuncusu Joe DiMaggio işe ikinci evliliğini yaparken koyu kahverengi bir kalem elbise giymeyi tercih etti. Moda eleştirmenleri bu alışılmadık ve şık gelinliği hep hatırlanacaklar listesinin başlarına koydu.

krıs

KRISTEN STEWART
Başrolünü Robert Pattinson ile paylaştığı “Alacakaranlık” film serisinde Bella Swan karakterini canlandıran Kristen Srewart’ın filmdeki gelinliği tüm zamanların en ikonik gelinliklerinden biri olarak moda tarihine geçti. Carolina Herrera tarafından tasarlanan uzun kollu ve uzun duvaklı gelinlik, 35 bin dolar değerindeydi.

rene

 

RENEE ZELLWEGER
Bir başka Carolina Herrera tasarımı gelinliği oyuncu Renee Zellweger, 2005 yılındaki düğününde giydi. Minimalist tarzda tasarlanmış straplez gelinlik, moda eleştirmenlerinden tam not aldı ve moda tarihine adını yazdırdı.

beckham_gelinlik

VICTORIA BECKHAM
Victoria Beckham, 1999 yılında futbolcu David Beckham’la evlenirken, İrlanda’daki düğünlerinde, şampanya renginde, Vera Wang imzalı gelinliği giydi. Bugünün en ünlü moda tasarımcısı ve stil ikonlarından biri olan Victoria Beckham, moda tarihinin en beğenilenleri arasında yer alan gelinliğini hala gardırobunda sakladığını açıkladı.

Kaynak: cosmopolitanturkiye.com