Armutun hangi faydaları var sorusuna verilebilecek çok fazla yanıt mevcut. Armut içerisinde A, B ve C vitaminlerini bulunduruyor. Bu da onu çok yararlı bir meyve haline getiriyor.

Armutun Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?

Bunun yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, sodyum gibi birçok çeşit mineraller içermesinden dolayı da uzmanlar sıklıkla armut yenmesini tavsiye ediyor. Ayrıca folik asit bakımından zengin olması dolayısıyla da hamilelikte armutun faydası oldukça fazladır.

Armut Yararları Faydaları
Armutun Yararları

Armutun Bağırsaklara Faydası

Armut en az alerjik reaksiyon gösterebilecek meyvelerden bir tanesidir. Bundan dolayı da herkes rahatlıkla tüketebilir. Armutun en önemli faydalarından bir tanesi bağırsağın çalışmasını düzenlemesidir. Armut içerisinde lifler bulunduruyor. Bu lifler sayesinde de özellikle kabızlık problemi armut ile çözülebiliyor. Bebeklerde armutun faydaları arasında da bağırsak sistemini düzenlemesi ve rahatlatması vardır.

Armut Zayıflamaya Destekçi

Armut faydaları diyetisyenler tarafından da sıklıkla söyleniyor. Armutun içerisinde bulunan lifler zayıflamaya da yardımcı olur. Bu lifler sayesinde uzun süre tok kalınabilir. İştah kontrolü sağlayan armut sayesinde hızlı bir şekilde kilo da verilebilir. Fakat armutun doğru bir şekilde tüketilmesi gerekir. Fazla tüketilen armut tansiyon düşüklüğüne yol açabilir. Ayrıca armut sindirim sistemini de çalıştırdığı için yine fazla tüketilmesi bağırsakların fazla çalışmasına neden olabilir. Bundan dolayı armutu tüketmeden önce ilk olarak diyetisyene başvurmakta fayda var. Diyetisyenin tavsiye ettiği miktarda armut yemek önemlidir. Dilerseniz; Armut Diyeti Nasıl Yapılır? Makalemize göz atabilirsiniz :)

Armutun Zayıflamaya Faydaları
Armutun Zayıflamaya Faydaları

Armut kaç kalori?

Diyet yapanlar için güzel besin değeri olan armutun kalorisi 58 kcal ‘dir. Ve C vitamini içerdiğinden diyet yapanlar için çok faydalıdır. İsterseniz C Vitamini Yağ Yakımını Kolaylaştırıyor Adlı yazıya göz atabilirsiniz.

Armut Pekmezinin Faydaları

Armut Pekmezinin Faydaları
Doğal Armut Pekmezinin Faydaları

Doğal armut pekmezinin faydaları saymakla bitmez biz sizler için başlıca faydalarını sıraladık.

Doğal Armut Pekmezi Faydaları;

  • Armut özellikle kireçlenme ve romatizma hastalıklarına iyi gelir.
  • Armutun bir diğer faydasıda sindirimi kolaylaştırır. Yemek arkası yenirse…
  • Doğal bir iştaj açıcıdır.
  • Ramazanda oruç tutanlar için iyi bir susuzluk gidericidir.
  • Bel soğukluğuna doğal bir ilaçtır.
  • Böbekrelerde taş düşürücü özelliği vardır.
  • Damar tıkanıklığına iyi gelir.
  • Hamilelikte kusmayı önler.

Armutun Zararları Nelerdir?

Herşeyin fazlası zarardır. Armutunda çok bir zararı olmsada düşük tansiyon hastaları için fazla tüketilirse zarardır. Diğer zararları ise aşırı armut tüketildiğinde ishale yol açabilir. Herşeyin fazlası zarar azı karar, Afiyet olsun :)

İlgili Faydalı Makaleler;