Baklanın faydaları sağlığa yararı olarak kalp dostu olması gösterilebilir. Kendisine has bir tadı olan bakla sağlık açısından oldukça yararlıdır. Bakla Akdeniz bölgesinde yetiştirilse de yurdun dört bir tarafında sıklıkla tüketilir. Baklanın faydaları da bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kolesterolü düşürmesi, Parkinson hastalığına iyi gelmesidir.

Ayrıca depresyona bakla önerilen çözümlerden birisidir. Depresyon ile boğuşan insanlar bakla tüketmelidir. Baklanın içerisinde bulunan amino asit ve dopamin depresif halden kurtulmayı sağlar.

baklanın faydası
baklanın faydaları

Mineral Ve Vitamin Deposu Olarak Bakla

Bakla, içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunduran bir besindir. Baklada bol miktarda C vitamini ve B1 vitamini vardır. Bunların yanı sıra magnezyum, potasyum, demir, bakır gibi besin kaynakları da baklada bulunur. Vitamin ve mineral bakımından bu kadar zengin olmasından dolayı bakla bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemik sağlığını korur.

Fakat bakla zehirlenmesi ile de sıklıkla karşılaşılabilir. Bunun için bakla pişirildikten sonra kısa süre içerisinde tüketilmelidir. Dilerseniz Bakla Borani Tarifimize göz atabilirsiniz.

hamilelikte bakla yemek
hamilelikte bakla yemek

Hamilelerin Bakla Tüketmesi

Baklanın içerisinde kalsiyum ve demir var. Bu da hamile kadınların ihtiyaç duydukları pek çok besinin karşılanması anlamına gelir. Hamilelikte bakla tüketimi bundan dolayı çok sık tavsiye edilir. Gebe ya da emziren kadınlar için bakla çok önemli bir besindir.

Ayrıca baklanın içerisinde bol miktarda lif de bulunuyor. Bu yüzden de hamilelik döneminde sıklıkla meydana gelen kabızlık sorununun giderilmesine de yardımcı oluyor. Daha önceki konumuz olan faydalı İç Baklalı Enginar Tarifine bakabilirsiniz.