Krem şantiler, kremalar pastaların tatlıların vazgeçilmezidir, sütten krema nasıl yapılır? resimli tarif makalemizde adım adım bu kremanın yapılışını anlattık.

Malzemeler
4 yemek kaşığı soğuk süt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı jelatin
1 yemek kaşığı alkolsüz vanilya ekstresi
3/4 süt ( bir bardağın dörtte üçü)

Yapılışı
Suya jelatin ekleyin.
Bir küçük kaseye 4 yemek kaşığı su dökün. İçine toz jelatini katıp, jelatin suyun tamamınını emer kadar bekletin, karıştırmanıza gerek yok.,

Sütü ısıtın.
Küçük bir tencerenin içine sütü dökün ve sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirin.
Sütü köpürmeye başlayıncaya ve tencere kenarında kabarcıkları oluşana kadar ısıtın Bu işlemi yaparken sütün yanmamasına dikkat edin.

Jelatin ve sütü birleştirin. Sütü ocaktan alın. Bir karıştırma kabına sıcak sütü dökün, sonra jelatin ve su karışımını ekleyin. Jelatin süt içinde çözülene kadar mikser veya tel çırpma aleti kullanarak karışımı çırpın.

Şeker ve vanilya özünü de süte katarak karıştırmaya devam edin.

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra sonra, buzdolabına krema karışımını koyun ve yaklaşık 90 dakika süreyle soğumasını bekleyin.
Krem soğurken 10 dakikada bir karıştırın.

90 dakika sonra kremayı dolaptan çıkarın, buz dolu bir kaseye koyup, yarım saat sürekli karıştırarak istenen kıvamı yakalayın.

30 dakika sonra, soğuk sudan krem ​​karışımı içeren kaseyi çıkarın. Kalın ve kabarık bir kıvama gelene kadar en yüksek hıza ayarlanmış mikserle çırpmaya devam edin. Kremanız hazır!

sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (1) sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (2) sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (3) sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (4) sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (5) sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (6) sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (7) sutten_krema_nasil_yapilir_resimli_tarif (8)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.