Asidik reflü diğer ismi ile mide-özofagus reflü hastalığı (GÖRH) mide asitleri ve gıdaların yemek borusuna geri gitmesiyle oluşan bir mide rahatsızlığıdır, karbonat reflüye iyi gelirmi? makalemizde bu derdinize deva olabilecek tarife yer verdik.

Alkali bir madde olan karbonat midedeki asidi nötralize eder. Böylece mide içeriğinin yemek borusuna doğru hareket etme olasılığı azalır, boğaz ve göğüste yanma hissi sorunu da ortadan kalkar.

Karbonat, kan akımı içinde dengeli bir pH seviyesinin muhafaza edilmesinde önemli bir rol oynar. Bu denge sayesinde mide içeriğinin asit oranı düşüp, asit reflü ile daha az karşılaşırsınız.

Karbonat antasit özelliği sayesinde mide ekşimesi, asitten dolayı meydana gelen hazımsızlık, mide üşütmesi gibi mide hastalıklarına kısa sürede şifa olur.

reflüye karbonatlı kür tarifi
1. Adım
Yarım tatlı kaşığı karbonatı, yarım su bardağı suya atıp, karıştırın.

2. Adım
Günde 2 kez bunu için.

3.Adım
şayet bu tarifi uygulamanıza rağmen reflünüz devam ediyorsa, bu yöntem size şifa olmamış demektir.
Karbonatlı su yöntemi yüksek tansiyon hastaları gibi kronik rahatsızlığı olanlar için uygun değildir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.