Yufkadan pizza nasıl yapılır ? yufka pizza tarifi , pizza malzemeleri…

Malzemeler;
4 adet yufka
2 adet yumurta
1 bardak süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram dil peyniri
4 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 adet soğan
4 diş sarımsak
4 adet kabak
400 gram mantar
1 çorba kaşığı dört renk karabiber
50 gram parmesan peyniri
2 avuç fındık
2,5 çorba kaşığı pekmez
1,5 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı;
Bir kapta 2 yumurta, 1 bardak süt, 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırıp bir sos hazırlayın. Dilerseniz bu malzemeleri bir kavanoza koyup çalkalayarak da hazırlayabilirsiniz. Fırın tepsisinin altını yağlayın üzerine ilk kat yufkayı koyun, yufkanın dışarıda kalan kısımları tepsinin kenarlarından sarkıtın ve sostan dökün. Toplam 4 yufkanın her katı için aynı işlemi tekrarlayın. Sonra dışarıda kalan yufkaların üzerine kalınca dilimlenmiş dil peynirlerini yerleştirip tepsinin içine doğru yuvarlayın. Dil peynirinden bir parça da içine koymak için ayırın. Kalan sosu son olarak dil peynirli kenarların üzerine gezdirin ve 4 çorba kaşığı susam ve 1 çorba kaşığı haşhaş tohumunu ekleyin. Bu şekilde bol peynirli nefis kenarlara sahip bir pizzanız olacak Tepsiyi böylece 200 derecelik fırına verip, yufkalar çıtırlaşana dek, 10 dakika fırında tutun.

İç malzemesi için, sırayla 4 adet kabak, 400 gram mantar ve 1 adet soğanı ince ince dilimleyin. Vok tavada önce soğanları biraz zeytinyağında çevirin, ardından kabakları sonra da mantarları ekleyip çok da fazla pişirmeden, dişe gelecek dirilikte soteleyin. Sonra üzerine 1 çorba kaşığı karabiber ve ağız tadınıza göre tuzunu ve baharatını ekleyin. Biraz ekşilik için 1,5 çorba kaşığı sirke, tatlılık için de 2,5 çorba kaşığı pekmez koyun. Pizzanın çıtırtılığını artıracak son malzeme de fındık. Ayrı bir tavada da 2 avuç fındığı rengi dönene dek kendi yağında kavurun

Fırından çıkardığınız çıtır yufka tabanın üzerine iç harcını yayın ve kalan dil peyniriyle, 50 gram rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin. Fırına tekrar koyun ve peynirler eriyene dek 10 dakika daha pişirin.

Afiyet Olsun…