Rüzgarla savrulan gür ve sağlıklı saçlar her kanının hayalidir. Kim istemez ki böyle saçlara sahip olmayı, ince saçları gürleştiren tarifler çok daha gür ve sağlıklı hale getirebilirsiniz.  Saç bakımıyla alakalı püf noktalarını vererek başlayabiliriz.

İnce Saçları Gürleştiren Tarifler

Saçlar için kafa derinize sık sık özellikle akşamları badem yağı, jojoba yağı, hint yağı, zeytinyağı ile masaj yapmayı unutmayın. Saç derisindeki kan akışını hızlandırmak ilk işimiz olacaktır.

İnce Saçları Gürleştiren Tarifler | 1

Saçlarınızı hergün yıkamak saç derisine zarar verebilir. Sık sık yıkamasanızda sç derinizin temiz olmasına özen gösterin.

Bu yağları akşamdan sürüp sabah yıkayabilirsiniz Bir gece beklemesi etkisini arttıracaktır. Bu yağlara birkaç damla paptya yada lavanta yağı da eklerseniz yeni saç çıkrmaya yardımcı olacaktır.

Saçınızı yüksek miktarda silikon içeren şampuanlarla yıkamayın. Doğal şampuanlardan yararlanabilirsiniz.

Saçınızı yıkadıktan sonra havlu ile sertçe saçınızı ovmayın ıslak saç daha çabuk kırılacaktır.

Islak saçlarınızı taramayın, tarayacaksanızda geniş dişli tarakları tercih edin.

Saçlarınızın sağlıklı olması ve gürleşmesini istiyorsanız bol bol taze sebze ve meyve ve süt ürünleri tüketin tüketin özellikle e vitamini açısından zengin olan badem ve fındık saçınız için çok nemlidir.

İnce Saçları Gürleştiren Tarifler | 2

İşte size ince saçları gürleştiren tarifler;

Anneannemizin saçına yaktığı kınanın sadece gelenek değil aynı zamanda saçı besleyen müthiş bir bitki olduğunu biliyor muydunuz.

Saçınıza yetecek kadar kınayı süt  ve 1 yumurta ile karıştırın. Yarım saat bekletin. 2 yada 3 haftada bir uygulayabilirsiniz.

Not; Kına saça kızılımsı renk verdiği için içine biraz limon eklerseniz renk daha koyu olacaktır.

Yumurta akı,bal hint yağı ve soğan suyunu karıştırarak saçınıza maske yapabilirsiniz. Yarım saat bekletip saçınızı yıkayın. Bu maske aynı zamanda saç uzatma etkisinede sahiptir.

Kaynak