Saçlarınıza uygun saç fırçası seçerek saç kırılmasını engellemek mümkündür. Saç tipine göre saç fırçası nasıl olmalıdır ve saçlara uygun tarak ve nasıl doğru saç tarama nasıl yapılır? Okumaya devam edin.

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır?

Saçlarınızı doğru tarak yada fırça ile tarayarak saçlardaki kırılmaların önüne geçebilirsiniz. Dolgun ve gür saçlar için kullanılan fırçalar ince telli saçlarda kırılmalara neden olabilir.

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 1

Doğru Saç Tarama

Saçlarınızı kuru iken taramayın. Eğer kuru taramak zorundaysanız ellerinize biraz serum alıp uygulayın. Sonrasında tarayın.

Eğer saçlarınıza hacim kazandırmak istiyorsanız. Saçlarınızı öne atıp tarayın.

Gür olan saçlarınızı kuru iken taramak saçın elektirklenmesine neden olacağı için hafif sprey sıkıp sonrasında tarayabilirsiniz.

Doğru Tarak ve Fırça Seçimi

Büyük Yuvarlak Fırçalar

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 2

Düz ve uzun saçları şekillendirmede en ideal olandır. Saçları parlatır ve canlı görünmesini sağlar. Genellikle fön çekerken kullanılır. Bu fırçadan almayı düşünüyorsanız çok sert kıllı olanları tercih etmemelisiniz. Bu saçların yüzeyinin hasar almasına neden olabilir.

Kıl Fırça

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 3

Saçlara hacim vermek için kullanılır. Bu tarz bir fırçayı seçerken alt yapısının tahta olmasına dikkat edin. Yüklenen elektriği tahta alacaktır. Saç kurutma işlemi sırasında ince telli ve hacimsiz saçlar kullanabilir.

Teezer Fırça

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 4

Bu fırçalar özellikle çantada taşımak için uygunudur. İnce telli saçlarızı gün içinde hacim kazandırmak için tarayabilirsiniz. Bu fırça aynı zamanda saç köklerinize masaj yapma özelliğine de sahiptir.

Geniş Yüzeyli Fırçalar

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 5

Bu fırçalar gür ve kalın telli saçlar için uygundur. Duştan sonra çok fazla dolaşan saçlarınız varsa bu fırçaları kullanabilirsiniz. Saçların kabarmasını engeller.

Perma Tarağı

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 6

Üretim amacı permalı saçların taranmasını kolaylaştırmaktır. Bu taraklar ileyoğun kıvırcık saçlarınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Bu sayede saçınızın doğal şekli bozulmaz ve parlaklığı kaybolmamış olur.

Tahta Uçlu Tarak

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 7

Saçlardaki elektriklenmeyi almak için tahta taraklar en iyisidir. Tahta tarak kullanırken dikkat edilecek en önemli nokta ise tarağın dişlerinin pürüzlü olması saç yüzeyini çizebilir.

Püf Noktası

Makyaj Fırçası

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 8

Bebek saçları yada dökülmeden sonra yeni çıkan saçları yatıştırmak için makyaj fırçasını kullanabilirsiniz.

Diş Fırçası

Saç Tipine Göre Fırça Nasıl Olmalıdır? | 9

Temiz ve kullanılmamış yumuşak bir diş  fırçasının üzerine biraz sprey sıkarak minik saçlarınızı kolaylıkla yatıştırabilirsiniz.