Apandis karnımızın sağ altında yer alan organımızdır. Apandis iltihaplanmasına apandisit denir. Apandisit ağrısı nasıl olur, nasıl geçer? makalemizde apandisit ağrısı için doğal çözümlere yer verdik.Apandisit kadınlara nazaran erkeklerde daha fazla görülen bir rahatsızlıktır. 10-30 yaş grubundaki kişilerde apandisit vakasıyla daha sık karşılaşılır. Apandisit belirtileri, iştah kaybı, karın ağrısı, mide şişkinliği, ishal,bulantı kusma, kabızlık ateştir.
Apandisit iltihabının ihmal edilip tedavi edilmemesi kişiyi ölüme kadar götürebilir. Apandisit nedenleri arasında genişlemiş lenf folikülleri, bağırsak solucanları, travma,  tümörler, vücutta bulunan bakteriler, mantarlar veya diğer parazitler nedeniyle oluşan enfeksiyonlar sayılabilir.
Crohn hastalığı ve bağırsak bozukluklarından muzdarip kişiler apandisit olmaya daha yatkındır. Apandisit rahatsızlığınız şayet ileri boyutta değilse, ev yapımı kürler, doğal ilaçlar sizi rahatlatacaktır. İşte size önerebileceğimiz tarifler.

1 litre suya(1 litre 4 su bardağı demektir) 2 yemek kaşığı çemen tohumu atın, yarım saat kaynatın, ardından süzüp, her sabah aç karına günde 1 kez bunu için.

Yoğurt ve ayran apandisite şifa veren doğal içeceklerdendir. Günde 3-4 bardak bu içeceklerden tüketin.

Şayet herhangi bir müde probleminiz yoksa 2-3 diş sarımsağı küçük küçük kesin, aç karına her gün alın dilerseniz hap gibi yutun, dilerseniz çiğneyin. Sarımsak iltihabı gidericek, ağrıyı azaltacaktır.apandisit_agrisi (1)

Zencefil de apandisit tedavisi için oldukça etkili baharatlardandır. Günde 2-3 bardak zencefil çayı için.
1 orta boy limonun suyunu çıkarın, içine biraz organik bal ekleyip, iyice karıştırın, günde 2-3 bardak bu karışımdan için.

Nane apandisit sorununa deva olabilecek bitkilerdendir. Kusma ve bulantıyı keser, bağırsakları rahatlatır. Nane ayrıca apandisit ağrılarına da şifadır.apandisit_agrisi (2)

1 bardak kaynar suya 1 yemek kaşığı naneyi atın 5-10 dakika demlensin.
Süzün ve içine biraz bal katıp, bir kaç hafta boyunca günde 2-3 bardak için.
Apandisitten kaynaklı bulantı ve kusma için taze nane yapraklarını çiğneyebilirsiniz.

Anti-inflamatuar özellikleri ile ginseng apandisit nedeniyle oluşan inflamasyon ve ağrıyı azaltmada büyük rol oynar.

Yapılışı
6-8 ince dilim ginsengi 3 bardak kaynamış suya atın.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Süzüp içine bal ekleyin ve soğumaya bırakın.
Bir kaç ay boyunca günde 2 kez içmeye devam edin.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.