Koltuk altlarının gereğinden fazla terlemesi hepimizi rahatsız eden bir durum. Terleme aslında vücut ısısını dengeleyen sağlıklı ve normal bir durumdur. Gereğinden fazla derken demek istediğimiz şu; bazı kişilerde “hiperhidroz” adı verilen aşırı terleme durumu görülür. Bu nedenle koltuk altı, yüz, el ve ayak gibi bazı bölgeler aşırı terleyebilir.

Çalışılan ortamda, arkadaş toplantılarında ve aile içinde hepimizi en çok rahatsız eden yer ise koltuk altı bölgesidir! Hele ki koltuk altında oluşan ıslak görünüm! Kötü kokuyu söylemeye gerek yok sanırım.

koltuk alti botoksu ter izi

Bu durumun hayatınızda ciddi sorunlara yol açmasını istemiyorsanız size bir önerimiz var: Koltuk altı botoksu! Koltuk altı botoksu nedir? Nasıl yapılır? Kalıcı mıdır? Aklınıza gelen her sorunun cevabı bu yazıda…

Kadınlar Kulübü ekibi olarak Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk’ün bilgilerini sizler için derledik!

Koltuk altı botoksu nedir?

Aşırı terleme sorununda kullanılan en etkin yöntemler arasında yer alan koltuk altı botoksu, bu sorunu uzun vadede çözebilir.

koltuk alti botoksu nedir

Koltuk altı botoksu ne kadar yıl geçerli kalır?

Botoks enjeksiyonu ile ortalama 2 yıl boyunca koltuk altı terlemenizi güvenli bir şekilde azaltabilirsiniz.

Koltuk altı botoksu nasıl yapılır?

A tipi botulinum toksini enjeksiyonu hiperhidroz tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Botoks enjeksiyonu uygulamasından sonra koltuk altlarında % 90’lık bir rahatlama sağlanır.

Koltuk altı botoksu ağrılı bir işlem mi?

Sakın gözünüz korkutmasın. Koltuk altı botoks enjeksiyonu ağrısız bir işlemdir. İşlem öncesinde koltuk altına uyuşturucu özelliği olan bir krem sürülür. Sürülen krem etkisini gösterdikten sonra terleyen bölgeler tespit edilir. Operasyon çok ince uçlu iğneleri olan enjeksiyonlar kullanılır. Ortalama 30 noktaya A tipi botulinum toksini enjekte edilir. Böylece ter bezlerinin fonksiyonları geçici bir süreliğine azaltılmış olur.

koltuk alti botoksu agrili bir islem mi

Koltuk altı botoksunda enjekte edilen botulinum toksinin vücuda bir zararı var mı?

Enjekte edilen botulinum toksinin vücuda herhangi bir yan etkisi yoktur.

İşlem etkisini ne zaman gösterir?

Yapılan enjeksiyon iğnelerinin etkisi ise yaklaşık 15 gün sonra tam olarak ortaya çıkar.

Memnuniyet oranı en yüksek estetik operasyonlar arasında!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, koltuk altı botoks enjeksiyonunun yaptığı estetik operasyonlar arasında kişileri en fazla memnun eden uygulamalardan birisi olduğunun da altını çiziyor.

koltuk alti botoksu memnuniyet

Koltuk altındaki terlemenin diğer bölgelere göre 4 kat fazla olduğunu göz önünde bulundurursak, bu işlem ile terleme oranı normal yani olması gereken seviyelerine çekilir.

Sıcak günlerde kuru koltuk altı  : ) Kulağa hoş geliyor. Değil mi?

Eğer sizin de normalden fazla bir terlemeniz varsa, gün içinde birkaç kez kıyafet değiştirmek zorunda kalıyorsanız bu işlemi deneyebilirsiniz! Ter kokusu ile baş etmekten bıktıysanız, botoks enjeksiyonu yaptırarak tüm bunlardan kurtulabilirsiniz : )

koltuk alti botoksu deneyin

En sıcak günlerde bile kupkuru koltuk altlarınızla ile kıyafetleriniz ıslanıp lekelenmeden hayatınıza devam etmek sizin elinizde…