Yazın gelişi ile açık ayakkabıların giyilecek olması ile pürüzsüz ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz ile bakımlı ayaklara sahip olmak çok pratik.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz

Ayak bakımı yaz ve kış mevsimi ayırt edilmeden düzenli olarak yapılmalıdır. Hem ayaklarınızdaki estetik görüntüyü korumak, çatlamaları önlemek hemde ayak sağlığını etkileyen mantar yada bakteri gibi durumlardan uzak durmak için sizinle paylaşacağımız yöntemleri deneyebilirsiniz.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz | 1

Ayaklarınızı Kuru Tutun
Ayaklarda hijyen sağlamanın temel noktası ayakları kuru tutmaktır.Cildinizin nefes almasını sağlayacak doğal malzemelerden yapılmış ayakkabılar seçin. Birkaç gün üst üste aynı ayakkabı giymekten kaçının. Duş alarak ayağınızı havluyla iyice silin.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz | 2

Ayak Tırnaklarınızı Düzgünce Kesin
Ayak tırnaklarınızı düz olarak kesmeyi unutmayın. Köşeleri yuvarlak etmeyin. Ayak tırnaklarınızın kısaltılması, yaralı ayak parmaklarına veya bir enfeksiyona neden olabilir.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz | 3

Ayak Sağlığı İçin
Bu işlemi ayak parmaklarınızın kenarlarında oluşan tırnaklar için uygulayabilirsiniz.
Ayağınızı ılık suya 15-20 dakika bekletin. 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz ekleyin.
Temiz diş ipi çivinin kenarının altına yerleştirin ve yavaşça kaldırın.
Antiseptik ile bölgeyi tedavi edin ve enfekte olmasını önlemek için parmağınızı bandajlayın.
Bu işlemi günlük parmaklarınız tamamen iyileşene kadar tekrarlayın.
Bu işlemler ayak tırnağınızı daha iyi hale getirmiyorsa ve bazı enfeksiyon belirtileri görürseniz doktora görünmelisiniz.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz | 4

Ağınızı Ilık Suya Batırın
Ayaklarınızın muhteşem olmasını sağlamak için topuklarınızda bebek cildi yumuşaklığını hissetmek için ayaklarınızı sıcak suda yaklaşık 15-20 dakika boyunca haftada bir kez ıslatın. Suya tuz yada esansiyel yağlar ekleyebilirsiniz.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz | 5

Ayağınızı Nemlendirin
Vazelin gibi yumuşatıcılar içeren kremlerin yanı sıra gliserin içerikli nemlendiriciler ile ayaklarınızı nemlendirin. Mantar oluşumunu engellemek için ayak parmaklarınızın arasına çok fazla krem uygulamayın.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz | 6

Ayak Masajı Yapın
Kan dolaşımını artırmak ve ayaklarınızı sağlıklı tutmak için masaj en iyi çözümlerden biridir. Özel bir masajlar yaptırabilir veya ayağınızın altına sıradan bir tenis topu veya başka bir yuvarlak cisim koyabilir ve ayak parmaklarınızdan topuğunuza ileri-geri hareket ettirmeye başlayabilirsiniz.

Kaynak