Ayaktaki yada bacaklardaki ödemler kişiler için rahatsız edici bir durumdur. Peki bacaktaki ödem nasıl geçer ve ödem atma yöntemleri nelerdir? Ödeme doğal  ve bitkisel çareler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bacaktaki Ödem Nasıl Geçer

Ayak yada bacaklarınızda ödemden şikayetçi iseniz ilk olarak doktora gitmeniz gerekiyor. Bacaklardaki ödemler kalp damar hastalıklarının ilk habercisi olabilir. Eğer doktora gidip bu gibi bir probleminiz olmadığını öğrendiyseniz. Bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Ödemden Kurtulmak İçin

Bacaktaki Ödem Nasıl Geçer | 1

Ödem Çorapları

Ödem çorapları kullanabilirsiniz. Bu çoraplar diz altından itibaren oluşan ödemi engellemeye yardımcı olabilir. Bu çorapları seçerken boyunuza ve kilonuza uygun olanı alın. Böylece çok sıkışma yada çok gevşek olmasının önüne geçmiş olursunuz.

Ayaklarınızı Uzatın

Yüksek bir puf yada tabureye bacaklarınızı uzatarak kan akışının dengelenmesini  sağlayabilirsiniz. Böylece yorgunluktan oluşan ödemlerin önüne geçmiş olursunuz.

Egzersiz

Ezgersiz yaparak bacaklarınızı hareket ettirin. Eğer yaş ve kilo gibi nedenlerden dolayı egzersiz yapamıyorsanız bacaklarınıza her gün birkaç defa masaj uygulayın.

Kilo Verin

Ödemin diğer bir nedeni de fazla kilodur. Kilo verin ilk olarak yüksek oranda tuz içeren gıdaları azaltın. Yemeklerinizdaki tuz oranını düşürün.

Tuz Masajı

Ayak yada bacaklarınıza aktarlarda bulunan sağlık tuzlarından alarak haftada 3 yada 4 defa masaj yapın. Bu şişliklerin giderilmesine yardımcı olur. İsterseniz her akşam 15 dakika kadar tuzlu sıcak suda ayaklarınızı tutabilirsiniz.

Magnezyum Alımı

Günlük gıdalarınızda mutlaka magnezyum alın. Magnezyum vücudun su tutmasını engeller. Magnezyumu dışarıdan alacaksanız mutlaka doktorunuza danışın. Böbrek ve kalp damar rahatsızlıklarında magnezyum dikkatli tüketilmelidir.

Su İçin

Hergün en az 8-10 bardak su için. Vücudunuz su aldıkça su tutma gereği duymayacaktır ve fazla suyu atacaktır.

Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun Ödem İçin Önerdiği Doğal Çareler

Lahana

Lahananın en üst yaprağını alın ve kaynayan suya atın. Yaklaşık 1 dakika haşlanmasına izin verin. Daha sonra ister biraz soğuğunca ödem olan bölgeye kompleks yapın. Haşlama süresinde 1 dakikayı geçirmeyin. Bu lahananın içindeki yararlı maddelerin yok olmasına neden olur.

Isırgan Otu

Az miktardaki suya 1 avuç ısırgan otunu koyun. Isırganın taze olması elbette daha etkili olacaktır. Bulamıyorsanız kuru ısırganıda lapa haline getirebilirsiniz. Bir tülbent yardımı ile bacağına koyun. 15 dakika kadar bekleyin.