Kullanmaktan bir türlü vazgeçemediğimiz ve bitkisel olduğunu düşünerek çok fazla tükettiğiniz bu ürünlerin,  çok fazla tüketildiğinde bedeninize verdiği zararları sizler için araştırdık. İşte sizlere kullanırken dikkat etmeniz gereken bitkiler…

Bitkisel ilaçların zararları

Ekinezya :

Ekinezya,  genellikle üst solunum yolları enfeksiyonlarında ve deri yüzeylerindeki yaraların tedavi edilmesi amacıyla kullanılır. İlerleyen ve bağışıklık sitemini kötü yönde etkileyen hastalıklarda kullanılması kesinlikle önerilmemektedir. Bu hastalıklara örnek verecek olursak, Aıds, Ms,  Lökozis ve Tüberkiloz bu hastalıklardan en önemlileridir.

Sinameki:

Sinameki bitkisi içeriğinde bulunan antrakinonlar sayesinde bağırsakları çalıştırma konusunda etkili bir bitki çeşididir. Ancak kısa süreli kabızlık tedavisinde kullanılmalıdır. Uzun süre kullanıldığında kabızlığın daha fazla ilerlemesine ve hipokolami ve kardiyak bozuklukların gelişmesine neden olabilir. Ayrıca sürekli olarak gelişen ve sebebi bilinmeyen kabızlık problemlerinde bilinçsizce tüketmek kesinlikle önerilmez.

Hayıt bitkisi:

Hayıt kurutulmuş olgun bir meyvedir. Adet düzensizlikleri ve adet döneminde yaşanan sorunların giderilmesi amacı ile kullanılır. Hamile olanların kullanması kesinlikle önerilmez.

Ardıç meyvesi:
Zayıflamak için etkili bir yöntem olarak kullanılan ardıç meyvesini, hamile ve emzirme döneminde olan bayanların kullanması önerilmez.

Karayılan otu:

Karayılan otu, menopoza bağlı belirtiler olan aşırı terleme, sıcak basması ve uyku bozuklukları gibi tedavi yöntemlerinde kullanılır. Ancak östrojene bağlı tümörlerin tedavisi konusunda çok dikkatli kullanılması gerekir. Hamile ve emziren bayanların kullanması kesinlikle önerilmez. Çünkü ilerleyen zamanlarda mide ve bağırsakta ciddi problemlere neden olabilir.

Yeşil çay :

Yeşil çay,  yağ yakımında ve kilo vermede kullanılan oldukça etkili bir bitki olarak bilinir. Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda kilo vermede etkili olan yönlerinin yanı sıra,  aşırı tüketildiğinde karaciğere zarar verdiği ortaya çıkmıştır.