Bitler çocuklarda olduğu gibi yetişkinlerde de görülebilen, saç derisindeki kanı emen böceklerdir. Bitten kurtulma formülü makalemizde bu böcekleri öldüren yöntemi anlattık. Bit nasıl temizlenir, nasıl yok edilir? diye çare arayanlar işte derdinize deva olacak yol.
Bir kasede mayonez, vazelin ve hindistan cevizi yağını birleştirip iyice karıştırın, ardından bunu saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayın.bitten_kurtulma (1)
Başınıza bone geçirip, 12-24 saat arası maskeyi saçınızda bekletin.bitten_kurtulma (2)
Saç kurutma makinesinin sıcak ayarıyla boneli saçınızı ısıtın, güneşte beklesiniz de olur.bitten_kurtulma (3)
Saçınızı yıkamadan şampuan sürün.bitten_kurtulma (4)
Boneyi tekrar geçirip, yarım saat yahut şampuanla saç maskesi iyice karışana kadar öylece durun.bitten_kurtulma (5)
Artık saçınızı yıkayabilirsiniz, biraz yağlı kalacaktır, fakat daha sonra saç derisi yağı emip, saçlar normale dönecektir.bitten_kurtulma (6)
Hint fesleğenini blenderdan geçirip sıvı kıvama getirin, saçlarınıza, baş derinize sürün. Hint fesleğeni bitleri öldürmekte çok etkili olacaktır.bitten_kurtulma (7)
Fesleğenin büyük kalıntılarını ortadan kaldırmak için, geniş dişli tarakla saçlarınızı tarayın.
Saçlarınızı bölümlere ayırıp, tarayın, daha sonra tarağı sıcak suyla yıkayıp, kurulayın.bitten_kurtulma (8) bitten_kurtulma (9)
Saçınızdaki yağın gitmesini istiyorsanız, saçınızı tekrar şampuanlayın, fakat size önerimiz bu aşamada şampuanlamamanız, bildirdiğimiz tariflerin saçınıza nüfuz etmesini beklemeniz.bitten_kurtulma (11)
Saçınıza bone geçirip yatın.bitten_kurtulma (12)
Günlük olarak saç derisini kontrol edin,  3 hafta boyunca bildirdiğimiz adımları tatbik edin.bitten_kurtulma (13)

İlgili Konular

Çocuklarda Bit ve Bitlenmeye Doğal Çözümler Tıklayınız

Bitten Kurtaran Doğal Yollar Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.