Uzmanlar günlük hayatımızda bazı burunlarda gördüğümüz, sıkça karşımıza çıkan “mandal burun” ile ilgili uyarıyor. İngilizcesi Pinch Nose (çimdiklenmiş burun) olan, önden bakınca mandalla sıkılmış gibi görünen burunlar günümüzde hiçte azımsanmayacak kadar fazla.

Mandal burun nedir ?

Önden bakışta burnun mandal takılmış gibi yanlardan sıkıştırılmış olmasına denir. Burun ucu kıkırdaklarının eninin çok daraltılıp boyunun, yeni buruna göre ayarlanmaması nedeniyle oluşur. Yaslanma açısı , lateral kurus en ve boyu doğru ayarlanmış bir burun ameliyatı sonrası mandal burun oluşmaz.

Mandal burnun yanlış burun estetiği ameliyatları sonucu oluştuğunu söyleyen Dr. Barış Çakır, burun ameliyatı olmayı düşünenleri bu konuda uyarıyor. Bunun bir komplikasyon olduğunu ve ameliyat sırasında burun kanat kıkırdaklarının aşırı daraltılması ile oluştuğunu dile getiren Çakır, bu yanlışın değiştirilmesi için yeni teknikler geliştirildiğini ve önümüzdeki 10 yıl içinde mandal burun oluşmasına neden olan tekniklerin terk edileceğini düşündüğünü belirtiyor.

“Hastaların çoğunun burun estetiğinden beklentisi,  burun ucunun daraltılmasıdır. Bu daraltma işlemi sırasında burun kanat kıkırdakları deforme olursa mandal burun ortaya çıkar” diyen Çakır, burun ameliyatı olmayı düşünenlerin mutlaka doktorlarının yaptığı diğer ameliyatların sonuçlarına bakmaları gerektiğini dile getiriyor.

Burun estetiği ve mandal burun

Burun estetiği ve mandal burun

Op.Dr. Barış Çakır
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
bariscakir.com

Dr. Barış Çakır Facebook 
Dr. Barış Çakır Twitter

İlgili Konuları ;
– Burun estetiğinde doğal görünüm için Poligon Rinoplasti
– Burun estetiğinde içten bantlama tekniği
– Burun nefes problemleri
– Burun estetiğinde kapalı teknik mi ? açık teknik mi ?
Gülerken diş etlerinizin çok görünmesi (Gummy Smile)