Bütün cerrahi ameliyatlarda olduğu gibi burun estetiği operasyonundan sonra da belli bir iyileşme ve dinlenme süresi bulunmaktadır. Bu operasyondan sonra duyulan ağrı her ne kadar minimum derecede hissedilse de kişinin tam anlamı ile iyileşip normal yaşantısına dönmesi belli bir zaman alacaktır. Bu süreç içerisinde de hastaların kafasında cinsellik ile ilgili pek çok soru işareti bulunmaktadır.

Burun estetiği operasyonundan sonra burun yapısının tam olarak oturması, şişliklerin inmesi gibi durumların yok olması ilk 6 ayı bulmaktadır.  Bu süreç içerisinde de oluşması muhtemel darbe, soğuk algınlığı vb durumlardan mümkün olduğu kadar kaçınmak, burnu korumak ve bu süreci dinlenerek atlatmak önemlidir.

Burun estetiği operasyonu sonrasında cinsel ilişkiye devam edilemeyeceğine dair bilimsel bir  kural bulunmamaktadır. Fakat bu konuda pek çok endişe olduğu da görülmektedir.

Burun estetiği operasyonu sonrasında cinsel ilişkinin buruna darbe almayacak şekilde ve vücuttaki kan dolaşımını arttırması, kalp hızını ve tansiyonu yükseltmesi gibi sebepler ile ilk 1 ay gerçekleştirilmesi tavsiye edilmez. Bu durum burunda kanamaya yol açabilmektedir.

Sadece cinsel ilişki için değil, burun ile yakın temas gerektiren ve darbe almaya müsait olan öpüşmek için de aynı kural geçerlidir.

Yüzümüzün tam ortasında duran ve darbe olmaya son derece müsait bir konumda bulunan burnumuzu ameliyat sonrası iyileşme döneminde oldukça iyi şekilde korumak ve dikkat etmek şarttır. Aynı şekilde ağır sporlar yapmaktan da yaklaşık 2 ay kaçınmak gerekmektedir.

Bu süreç sıkıntılı gibi görünse de unutmayın ki, iyileştiğiniz zaman güzel bir buruna sahip olduğunuz gerçeği özgüveninizi yükseltecek ve bu da cinsel hayatınıza olumlu şekilde yansıyacaktır.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik