Tüp bebek sonrası seksin potansiyel sonuçları  Nelerdir ? Embriyo Transferinden Sonra Seks Nasıl Olmalı ? Devam Eder Mi?

Genel olarak, iki nedenden ötürü semen numunesi toplanır: Semen kalitesini test etmek veya Aşılama veya tüp bebek tedavisi sırasında döllenme işlemi için. Erkeğin semen analizi için bir örnek vermesi istendiğinde, erkeğin tam ve güvenilir bir örnek vermesini sağlamak için iki ila üç gün önce herhangi bir boşalma formundan kaçınması önerilir. İnfertilite tedavisi sırasında kadın hasta, yumurtlamayı teşvik etmek için Clomid adında bir ilaç alır.

Bir tüp bebek döngüsünün stimülasyon fazı sırasında seks, çift prezervatif gibi bir bariyer korunma biçimi kullandığı sürece kabul edilebilir. Yumurtlamanın beklenmedik bir şekilde meydana gelmesi durumunda, özellikle birden fazla folikülden, çoğul gebelik olasılığından kaçınmak istenir. Çok az sayıda vakada, tüp bebek hastaları çok yüksek östrojen seviyelerine neden olan çok fazla folikül üretebilir.

Embriyo Transferinden Sonra Cinsel Yaşam Devam Eder Mi? | 1

Embriyo transferinden sonra seks

Embriyonun transferinden sonra, hastalara cinsel yaşamlarını sürdürmeden önce iki ila üç hafta beklemeleri önerilir. Doktorlar, orgazm ile oluşan pelvik kasılmanın embriyonun uygun şekilde implante olma kabiliyetini engellediğini kabul eder. Başarılı implantasyonu ve hamileliği doğrulamak için güvenilir bir hamilelik testi yaptıktan sonra çiftler tekrar cinsel ilişkiye başlayabilirler. Hamilelik testi güvenilir bir şekilde uygulanabiliyorsa, bu “pelvik dinlenme”, transferden sonraki beş ila yedi gün arasında herhangi bir dönemde tavsiye edilir. Bu dinlenme çiftlere, embriyonun rahim duvarına implantasyonu için gerekli optimal zamanı sunar. Çoğu tüp bebek hastası, normal cinsel aktivitesini embriyo transferinden bir veya iki hafta sonra tekrar başlatabilir, ancak her zaman önce doktorunuza danışmalısınız.

Sıklıkla samimiyeti cinsel birliktelik ile ilişkilendiririz ve seks samimiyeti sağlamak için bir yol olsa da, tek yol bu değildir. Daha ziyade, yakınlık beraberlik ve duygusal bir bağlantı yaratır. Erkekler ve kadınlar genellikle farklı şekillerde yakınlaşabilir. Birçok kadın, “samimi” anlarda sevgi, aşk ve duygulara odaklanırken, birçok erkek fiziksel yakınlığa ve sekse odaklanır. Çiftler için samimiyet ve sevgi, zamanla inşa edilen pek çok farklı eylemi kapsayabilir.

İster kelimelerle, ister eylemlerle olsun samimiyet; çiftler arasında bir sevgi, takdir ve iletişim gerektirir. Seks, sevgi ve samimiyet üç farklı terimdir ve her biri farklı şekillerde ifade edilebilir.

Hastalar doğurganlık tedavisi sırasında, ilişkilerinin mahremiyet ihtiyacını göz ardı etmemelidir. Bunun, ilişkinin normal bir parçası olduğunu ve bir infertilite tedavisi sırasında cinsel ilişkiye girmek için doktorunuzla konuşmaktan utanmamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Embriyo Transferinden Sonra Cinsel Yaşam Devam Eder Mi? | 2

Tüp bebek sonrası seksin potansiyel sonuçları

Genel kural, embriyo transferinden sonra iki hafta kadar beklemektir. Bazı çiftler bu tavsiyelerin önüne geçerler ve daha önce seks yaparlar ya da sadece orgazm olurlar. Kadının orgazmına eşlik eden uterus kasılmaları embriyonun implante olmasını engelleyebilir. Risk küçüktür, ancak çiftlerin dikkate alması gereken bir risktir. Çoğu çiftler, dikkatli bir şekilde davranır ve cinsel ilişkiye girmeden önce pozitif gebelik testi sonucu çıkana kadar beklerler.

Tüp Bebek Sonrası Cinsel ilişki neden yasak…?

Tüp Bebek Tedavi Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Tıklayın !

Hamilelikte cinsel ilişki faydaları Tıklayın !

Merak Ettiğiniz Tüm Yönleriyle Tüp Bebek Tedavisi Tıklayın !