Embriyoscope Hangi Vakalara Önerilir?

Kısa bir süre önce bebek sahibi olmaya çalışan çiftlerin hayatına giren Embriyoscope acaba hangi vakalarda önerilmelidir? Bahçeci Sağlık Grubu Umut Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Süleyman Tosun, “Bu teknoloji ile sağlıklı olan embriyoları seçerek bebek sahibi olma şansını artırırken birçok aile için umut oldu” dedi.

Embriyo İzleme Sistemi embriyolarının anında ve sürekli olarak tüm süreçlerin hiçbir aşaması kaçırılmadan, istenilen anda değerlendirilmesine imkanı sağlıyor. Bahçeci Sağlık Grubu Umut Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Süleyman Tosun, Embriyoscope’un hangi vakalarda kullanılabileceği konusunda bilgi verdi:

“Günümüzde on milyona yakın çift infertilite sorunu yaşıyor. Embriyo seçimini iyileştirme-değerlendirme programlarını geliştirmek amacıyla kullanılan EmbryoScope adı verilen Dinamik Embriyo İzleme Sistemi’ile sağlıklı olan embriyoları seçerek başarı oranını artırdı. Bu sistem ileri yaşlarda yumurta sayısı az olan veya sperm problemi olan aileler için gebelik şansını artırmada umut oldu. Ayrıca teknoloji daha önceden tüp bebek denemesi olup embriyo kalitesi düşük olduğu için gebe kalamayan 35 yaş üstü kadınlara, yumurta rezervi azalmış anne adaylarına, sperm parametresi (sayısı, şekli, hareketliliği,vb) problemi yaşayan çiftlere önerilir. Embriyo İzleme Sistemi aynı zaman da embriyolarının anında ve sürekli olarak tüm süreçlerin hiçbir aşaması kaçırılmadan, istenilen anda değerlendirilmesine imkanı sağlıyor.

Embriyoscope  çünkü;

*Embriyoyu dış ortamdan soyutladığı için gelebilecek zararları (toz, havadaki yabancı cisimler, ışık, vb.)  ortadan kaldırıyor.

*Embriyo saniye saniye izlendiği için tam bölünme saatleri tespit edilip, en kaliteli zamanda bölünmüş embriyoları seçme şansı yakalanır.

*Günde bir kez kullanılan yöntemlerde embriyo çıkarılıp bölünmesi takip edilebilirken Embriyoscope teknolojisinde embriyonun saniye saniye gözleme şansı vardır. Dolayısıyla içlerinden en kaliteli embriyo seçilip anne adayının rahmine yerleştirildiği için gebelik şansı artırılabilir.

*Embriyo transferi çok önemlidir. Embriyo transferi kanunla sınırlandırıldığı için bu yöntemle en iyi embriyoyu seçip çiftin evlat sahibi olma şansı artırılır.

*Daha ideal şartlarda embriyo gelişimi takip edildiği için geriye kalan embriyoların dondurma şansı artar.