Fıtık ciddi bir sağlık sorunudur. Ev işi yaparken fıtık olamayın. Kaliteli yaşam standartınızı kaybetmemek için ev işlerinde dikkatli olmalısınız.

Ev işi yaparken fıtık olmayın

Fıtık hastası olan kadınların büyük çoğunluğu bu duruma neden olabilecek ev işlerini yıllarca yanlış hareketler ile yapmışlardır. Kişinin yaşam kalitesini etkileyen ve kronik ağrılara neden olabilen fıtık problemleri yaşamamak için ev işlerini doğru bir şekilde yapmalısınız.

Dizlerinizin Üzerine Çökerek Yer Silmek
En yanlış yapılan ev işlerinden biridir. Eğilerek yer silmek omurganızı ve bacak eklemleriniz olumsuz etkieyeceği için uzun temizleme sopaları ile temizlik yapmalısınız.

Ev işi yaparken fıtık olmayın

Ev işi yaparken fıtık olmayın

Ağır Kaldırmak
Kadınlar bazen kendi ağırlıklarından çok daha fazlasını kaldırmak zorunda kalıyor. Ev işleri yaparken tek başınıza çok yüklü kutuları kaldırmayın. Temizlik için mobilyaları sadece yana doğru kaydırın. Ağırlık kaldırmak ani bel tutulmalarına yada kas zedelenmelerine ve fıtıklara neden olabilir.

Öne Doğru Fazla Eğilmek
Temizlik sırasında daha fazla ayrıntıyı görebilmek için yere doğru eğilebilirsiniz. Bu pozisyonda uzun süre kalmak hem omurganızda rahatsızlıklara neden olabilir hemde tansiyon gibi şikayetlere yol açabilir.

Ütü Yaparken Eğik Durmak
Ütü masanızı kendi boyunuza uygun olarak ayarlamanız gerekiyor. Uzun süre ütü işlerinde eğik kalmak boyun fıtığına neden olabilir. Ütü yaparken arada boynunuzu ve sırtınızı dinlendirmelisiniz. Bu sayede omurganızı rahatlatmış olacaksınız.

Raf Yerleştirirken
Yazlık yada kışlıkları dolabın üst rafına kaldırırken yukarıya doğru kaldırdığınız eşyalar boyun fıtığına yol açabilir. Yüksek bir yerden eşya alırken yada yerleştirirken dikkatli olmalısınız.