Tamamen doğal malzemeleri kullanarak  evde antibakteriyel spay yada sabun yapabilirsiniz. Ev yapımı antibaktiriyel sabun ve spray yapımı ile özellikle alerjik durumu olan çocuklar çok rahat edecektir.

Evinizdeki btkisel malzemeler ile hazırlayabilceğiniz bu ürünlerden memnun kalacaksınız. Bebek odalarında yada alerjik rahatsızlığı olan çocuklarda yada bazı cilt problemi olan insanlar için kullanışlı bir uygulamadır.

Ev Yapımı Antibakteriyel Sabun ve Spray Yapımı

Ev Yapımı Antibakteriyel Sabun ve Spray Yapımı | 1

Ev Yapımı Antibakteriyel Spray

3 su bardağı su

1/2 fincan beyaz sirke

Sprey şişesi

Dönüşüm hunisi (isteğe bağlı)

15 damla lavanta veya çay ağacı uçucu yağ

Hazırlanışı

Gerekirse bir huni kullanarak, su ve sirkeyi bir sprey şişesi içinde karıştırın. Sirke doğal olarak antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.

15 damla lavanta veya çay ağacı yağı ekleyin Biberiye, portakal veya limon veya birkaç damla da gerçekten şaşırtıcı bir kokulu sprey için kullanabilirsiniz. Uçucu yağlar aynı zamanda antibakteriyel ve antifungal olup, tezgah üstündeki mikroplara, kapı tokmaklarına ve tezgahları temizler.

Püskürtme şişesini kapatın, hafifçe çalkalayın. Ve sprey kullanıma hazır.

Ev Yapımı Antibakteriyel Sabun ve Spray Yapımı | 2

Ev Yapımı Antibakteriyel Sabun

210 ml Zeytinyağı

30 gram Kostik soda

65 ml Saf su

Lavanta yağı

Taze veya kurutulmuş lavanta

Şekil vermek için kullanılacak bir kalıp, alüminyum kalıp olmaması gerekiyor.

Gözlerinizin sodadan etkilenmemesi için koruyucu gözlük

El blendırı

Tencere

Cam kase

Karıştırmak için ahşap kaşık

Sağlam bir kasenin içine sodayı koyun. Adrından saf suyu da ekleyin. Bu işlem kimyasal bir tepkime yaratacağı için gaz çıkacaktır. Soğuyana kadar bekleyin. Yağı hafifçe ısıtın en fazla 40-45 derece olması gerekiyor. Yağın içine kostik soda karışımınızı dikkatlice ekleyin. Ve blendır ile karıştırın. İyice jel kıvamını aldıktan sonra istediğiniz kadar lavanta çiçeklerini ve lavanta yağını ekleyin.

Kalıba dikkatlice dökün. Soğumaya bırakın. Sabun iyice soğuyana kadar çatlamaması için üzerine bir bez ile örtün ve en az 1 gün boyunca bekletin. Kalıptan çıkardıktan sonra kuru bir yerde birkaç gün daha muhafaza edin.