Migren hastalığı kendini hissettirdiği andan itibaren önlem alınmazsa size günlerce şiddetli baş ağrıları çektirebilir. Evde migrene acil çözüm başlığı ağrılarınızı hissettiğiniz an uygulayarak kurtulabileceğiniz yöntemleri barındırıyor.

Evde Migrene Acil Çözüm

Devamlı kullandığınız ilaçlarınız varsa ağrı ilerlemeden hemen ilacınızı almanız  her zaman öncelikli adım olmalıdır.

Ağrılarınızın başladığını hissettiğiniz an karanlık ve sessiz bir odaya geçin. Odanızda lavanta kokusu bulundurarak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Evde Migrene Acil Çözüm
Evde Migrene Acil Çözüm

Kafein ayarında içildiğinde fayda sağlasa da zaten başlamış olan ağrılar varsa içmeyin uykumanıza engel olabilir. Alkol içeren içeceklerden uzak durun.

Nefes egzersizlerinden yararlanabilirsiniz. Ya da sakinleştirici müzikler dinleyebilirsiniz.

Bir elinizin baş ve işaret parmağı arasında kalan kısmını diğer elinizle sıkıştırın. Ancak canınızı hafif acıtacak kadar sıkın. Bir kaç denemeden sonra o acı veren noktayı bulduğunuzda 30 saniye öyle tutun.  Aynı işlemi sonra diğer eliniz için de yapın. Bu ağrı engellemede kullanılan yaygın bir yöntemdir.

Başınızın üst kısmına ve boynunuza soğuk press uygulayın. Bu baş bölgesindeki kan akışını azaltabilir.

Ayaklarınızı yada ellerinizi sıcak su ile yıkayın. Kan akışı bu bölgeye yoğunlaşarak migren ağrınızı hafifletebilir.

evde migren ağrısı nasıl geçer
migren ağrısı çözüm

Migrenin Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü

Migrenin bitkisel tedavisinde kullanılan bitkilerden bazıları şunlardır:

Ihlamur

Çay şeklinde demlenmelidir. Gün içerisinde 5 saatte bir içilebilir. Migren ağrısını hafifletici etkisi vardır.

Melisa Otu

Bir bardak suyun içerisine ilave edilerek kaynatılır. Günde 2 kere ılık bir şekilde tüketilebilir. Yatıştırıcı bir etkisi olduğu için migrene iyi gelir.

Zencefil

Çay şeklinde demleyerek de içilebilir, toz hali de tüketilebilir. Günde 2 kere tüketmek yeterlidir. Anti-enflamatuar etkisi olduğundan dolayı hem migren ağrısını hem de mide bulantısını geçirici etkisi vardır.

Mercanköşk

Çay şeklinde demlenerek ılık şekilde tüketilir. Antiviral ve antienflamatuvar etkisi bulunmaktadır. Önce migren ağrısını hafifletir, daha sonra ise tamamen geçirir.

Gümüşdüğme

Çay şeklinde demlenerek içilen bir bitkidir.

Migren Ağrılarında Doğal Tedaviler

Migren için önerilen doğal tedavi yöntemlerinden biri akupunkturdur. Atak sıklığını ve ağrı kesiciye duyulan ihtiyacı azaltan bir etkisi vardır. Akupunktura başlayan migren hastalarının %70’i migrenden tamamen kurtulmuştur.

Migren İçin Bitkisel Yiyecek Önerileri

Migreni olan kişilerin magnezyum açısından zengin olan yiyecekleri tüketmeleri gereklidir. Fasulye, mercimek, börülce, ıspanak gibi yiyecekler migreni olan kişilerin tüketmesi gerekli olan yiyeceklerdir.