Genital koku probleminin çözümü

Vajinada kötü koku pek çok kadının muzdarip olduğu bir durumdur. Vajinada koku nasıl gider, ne yapmalı? makalemizde bu kokudan kurtulmanın yöntemlerine yer verdik. Vajina kokusunun nedenleri arasında bakteriler, mantarlar gibi sağlık sorunları olduğu gibi hiç bir sağlık sorunu olmadan tamamen genetik kökenli bir koku da olabilir. Vajina kokusunu akıntı, kaşıntı, yanma gibi çeşitli sağlık sorunları eşlik ediyorsa derhal bir jinekolağa görünmenizi tavsiye ederiz.

Size öncelikli tavsiyemiz bir jinekolağa başvurmanızdır. Vajinada kokusunun pek çok nedeni vardır, bunlardan biri de bölgede meydana gelen iltihaplanmadır. Doktora gidip hastalığınızı tespit ettirin ve tedavi olun.

 

Genital koku probleminin çözümü

Genital koku probleminin çözümü

Gün boyu toplam 2-2,5 litre su için. Su içmek bedeninizden toksinlerin ve zararlı bakterilerin atılmasını sağlar. Vajinada koku oluşmasının bir nedeni de çeşitli bakteri ve virüslerdir. Su içerek hem kokudan kurtulabilir, hem de sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Rafine karbonhidratlardan, şekerli ve kafeinli içeceklerden uzak durun.
Şeker, vajinada mantar oluşumunu tetikleyen faktörler arasında yer alır.

Genital koku probleminin çözümü 2

Genital koku probleminin çözümü 2

Pedlerinizi, tamponlarınızı, kilodunuzu uzun süre kullanmak da çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir, bu nedenle belli aralıklarla bunları değiştirin.

Sentetik giysiler yerine pamuklu iç çamaşırlarını tercih edin. Pamuk teninizin hava almasına yardımcı olarak, koku oluşumunu engelleyecektir.

Piyasada satılan vajina temizleyici ürünlerden uzak durun. Bu kozmetik malzemeler bedeninizin PH dengesini bozabilen içeriklere sahiptir.

Güvenli seks yapın! korunmadan ilişkiye asla girmeyin. Cinsel yönden bulaşan hastalıklar vajina kokusunun ana nedenleri arasında yer alır.

Baharatlı ve nişastalı gıdaları çok tüketmeyin.

 Vajina Kokusundan Kurtulmanın Doğal Yolları Tıklayınız 

Bol bol üzüm, portakal, limon, greyfurt, ananas, gibi C vitamini yönünden zengin gıdalarla beslenin. Bu yiyecekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve zararlı bakterilerle savaşır.

Taharetlenirken arkadan öne değil, önden arkaya taharetlenin, şayet arkadan öne temizliğinizi yaparsanız, makattaki mikropların vajinaya bulaşmasına neden olursunuz.

Dar kıyafetler giymeyin! dar giysiler apış aranızı terleterek vajina kokusuna yol açabilir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübüne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.