gummy-smileGülerken diş etlerinizin çok görünmesi(Gummy Smile) burun estetiğiyle düzeltilebiliyor.

Gülerken diş etlerinin çok görünmesi (gummy smile) hem kişinin kendisi, hem de çevresi için estetik bir problemdir. Bu sorunu yaşayan pek çok kişi konunun bir çözümünün olduğunu bilmemektedir.

Dr. Barış Çakır, bu estetik problemin farklı nedenlerden kaynaklandığını söylüyor. Gummy smile ın sebepleri arasında, uzun üst çene, kısa dişler, burnun dudak şekline etkisi, aşırı çalışan gülme kaslarını saymanın mümkün olduğunu dile getiren Çakır, kısa dişlerde, diş eti ameliyatları yapılabildiğini ve dişlerin lamina ile büyütüldüğünü vurguluyor. Barış Çakır ayrıca çok uzun çenede, çenenin kısaltılabileceğini, burnun çok önde yerleşmesine bağlı gummy smile da ise iyi planlanan burun estetiğinin gumy smile ı tedavi ettiğini sözlerine ekliyor. Gülme kaslarının aşırı çalışmasına bağlı olan gummy smile ise botoks ile tedavi edilebiliyor.

Kişinin burun ile dudak bileşkesi çok yukarıda ise dudağın gülerken yukarıya gidecek yer bulduğunu ve bu sebeple diş etlerinin çok göründüğünü anlatan Dr. Barış Çakır bu problemin kolay bir şekilde burun estetiği ile düzeltilebildiğini anlatıyor.

Çakır, bu ameliyatlarda burun ortasındaki “kolumalla” denen kısmı dudağa doğru kaydırarak hem hastanın burnunun düzeltildiğini hem de güzel bir gülüşe sahip olduğunu dile getiriyor.

Op.Dr. Barış Çakır
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
bariscakir.com

Dr. Barış Çakır Facebook 
Dr. Barış Çakır Twitter

İlgili Konuları ;
– Burun estetiğinde doğal görünüm için Poligon Rinoplasti
– Burun estetiğinde içten bantlama tekniği
– Burun nefes problemleri
– Burun estetiğinde kapalı teknik mi ? açık teknik mi ?