Mükemmel bir dünyada yaşayan mükemmel insanlar olsaydık, her gün güneşe çıkmadan önce güneşten koruyucu kremlerimizi, losyonlarımızı sürer kapıdan dışarıya ilk adımımızı öyle atardık. Hatta gün içerisinde etkisini kaybeden güneş kremlerini, 2 saatte bir yenileyerek cildimize büyük bir iyilik yapabilirdik. Ama itiraf edelim, hayat bu kadar lay lay lom değil… Hepimiz insanız sonuçta ve güneş kremi sürmek belki de dünyanın en zor şeylerinden biri olabilir! Özellikle “saatlerce makyaj yapıp yine saatlerce kıyafet deneyebilen kadınlar dahil olmak üzere”, altı üstü 5 dakikalık krem sürmeye nasıl bu kadar üşendiğimizin cevabını inanın kimse bilmiyor.

Yine güneş kremi sürmeye üşendiğiniz ya da sürüp de yenilemediğiniz, bu yüzden de ıstakoz gibi kızardığınız bir gün yaşarsanız, sizin için birkaç tavsiyemiz olacak ve işinize fazlasıyla yarayacağını düşündüğümüz Dermatolog Allison Arthur’un güneş yanığı giderme tedavi planları sizinle paylaşacağız.

Güneş yanıklarından hızlıca kurtulmanız için tavsiyeler | 1

Güneş yanıklarından hızlıca kurtulmanız için tavsiyeler

Eğer farkında olmadan kötü bir şekilde kızardıysanız, Doktor Allison aşağıdakileri yapmanızı öneriyor.

  1. Hızlıca içeriye kaçın

Bu sizin de mutlaka bildiğiniz basit bir öneri ama oldukça etkili! Cildinizin kırmızılaştığını gördüğünüzde hızlıca plaj çantanızı toplayıp gölge bulmaya çalışın. Yanık iyileşene kadar da doğrudan güneş ışığına maruz kalmamaya dikkat edin.

Güneş yanıklarından hızlıca kurtulmanız için tavsiyeler | 2

  1. Duşa girin

Serin suyun altına girmek hızlıca rahatlama sağladığından, olabildiği kadar çabuk sürede duşa girmenizi öneriyor Doktor Arthur.

  1. Losyonunuzu sürün

Cildiniz hala ıslak iken, aloe vera ile nemlendirici bir losyon uygulayın. Yanık iyileşene kadar günde birkaç kez tekrarlayın. Doktor Arthur, bu losyonların ciltte ısıyı tutabilen olanlarından anestetik olup lidokain ve benzokain içerenlerden uzak durmanız gerektiğini söylüyor.

  1. İlaç alın

Ağrıyı hafifletmeye ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olması bakımından, varsa ibuprofen içeren bir ilaç alabilirsiniz.

Güneş yanıklarından hızlıca kurtulmanız için tavsiyeler | 3

  1. Soğuk uygulayın

Yanığınız lokal ise yani örneğin vücudunuzun sadece belirli bir kısmı yanmış ise o bölgeye soğuk kompresler uygulayın. Cildiniz için en iyi kompres ise eşit miktarda soğuk süt ve buzlu su ile ıslatacağınız bez ile mümkün. Sütün serinliği, ph seviyesi ve içerdiği proteinler, cildinizi hiç olmadığı kadar rahatlatır.

Güneş Yanıklarından Kurtulmanın Doğal Yolları için Tıklayın !

Güneş Yanığı Kızarıklığına Ne İyi Gelir? Tıklayın !

Güneş Yanığı Tedavisi Nasıl Olmalı? Tıklayın !

Güneş yanığına neler iyi gelir? Tıklayın !

Doğal Güneş Kremi Resimli Tarif için Tıklayın !

Güneş lekelerine karşı 5 etkili çözüm için Tıklayın !