Bir insanın günlük su ihtiyacı yaklaşık 2 litredir. Bu sınırın altında su tüketenleri bakın neler bekliyor?

Vücudun % 60-65 sudur. Bu nedenle günlük su ihtiyacının altına düşüldüğünde sağlık sorunlarınız ortaya çıkar. Bakalım anne karnından yaşlılığa kadar ne kadar su tüketilmesi gerekiyor?

Yaşlara göre vücudun ihtiyacı olan su oranları:

Vücudun ihtiyacı olan su miktarı vücut ağırlığına göre belirleniyor.

Cenin

Ceninlerin vücutlarındaki su oranı %90’dır. Neredeyse tamamı.. Bu nedenle anne adaylarının hamileyken yeterli su tüketmesi gerekiyor. Aksi halde bebek susuz kalabilir ve ya erken doğum yaşayabilir. Hamile bir kadının alması gereken günlük su ihtiyacı 2-3 litredir.

0-3 yaş grubu

İlk 6 ay anne sütü tüketen bebeklerin vücudunun %80’i sudur. Bu nedenle doğum yapan anneler bu dönemde hamilelik dönemine göre daha fazla su içmelidir. Bu dönemde annelerin günlük en az 3 litre su içmeleri gerekiyor.
hangi-yasta-ne-kadar-su-icilmeli-2 hangi-yasta-ne-kadar-su-icilmeli-3

4-18 yaş gurubu

Çocuklar büyüdükçe su yerine süt gibi alternatifler üretirler. Su yerine süt içmek isterler bunun sonucunda ise vücutlarında su oranı azalır. Günümüzde gençler yeterli miktarda su tüketmedikleri için sağlık sorunları yaşamakta. Bunların başında obezite gelmekte. Bu dönemde tüketilmesi gereken su miktarı 2-3 litre oranında.

18 ve üzeri yaş gurubu

Bu yaş gurubundakiler gelişimini tamamlamıştır. Vücutlarında bulunan su oranı %75-55 oranındadır. Yaşın ilerlemesiyle birlikte vücudun su döngüsü yavaşlar. Bu yaşlarda günlük tüketilmesi gereken su miktarı 2,7-3,7 arasıdır.

Yeterli su içip içmediğimi nasıl anlayacağım?

Yeterli su içip içmediğinizin en basit yolu idrarınızın rengini tespit etmektir. İdrarınız koyu renkteyse az su içiyorsunuz, açık renkliyse yeterli su içiyorsunuz demektir.