Kadın Sağlığı nedir ? Kadın Sağlığı hakkında bilgiler. Kadın sağlığı ile ilgili ipuçları – kadın sağlığı beslenme … kadın sağlığı yaşam…

KADIN İÇİN SAĞLIKLI YAŞAM
Her insan sağlıklı yaşamayı ister. Her insanın da sağlıklı yaşamak için yapması gereken aktivitiveler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi daha uzun ve sağlıklı yaşamak için 10 dakika da olsa fiziksel aktiviteye zaman ayırmaktır. Bu faaliyet kadınların genel sağlığina yardımcı ve hayatını sağlıklı geçirmek için faydalıdır.
Güçlü bacaklar kadın sağlığı için büyük önem arzeder. Çünkü kadınların çoğu 70 ve 80′li yaşlarda sağlık durumlarında belirgin bir azalış meydana gelmektedir. Bilhassa basit bir düşüşte dahi kalça kırığı görülebilmektedir. İşte bu noktada, yapılan egzersizlerin önemi ortaya çıkmaktadır. Egzersiz ciddi oranda kemik kırıklarını önler. Kemik kırıkları sorunu, günlük bazda kolayca yapılabilen basit uyluk ve bacak egzersizleri ile önlenebilir.

KADIN SAĞLIĞI
Kadın vücudu harika,aynı zamanda karmaşık ve hassastır. Ancak,bir kadının hayatta üstlenmiş olduğu anne, kız, hanım, çalışan, ev kadını rolü kendisini fiziksel ve zihinsel olarak çok yıpratıcı olabilir. Kalp hastalığı gibi erkeklerde sık karşılaşılan bazı sağlık riskleri kadınlarda da görünse de ancak kadınların kendilerine mahsus üreme yolunda meydana gelen bazı belirgin hastalıklara yakalanma riski de vardır.

KADIN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ İPUÇLAR
Kadınların sağlıklı ve mutlu yaşamaları için mümkün olduğunca kendilerine gereken özeni göstermesi gerekir ve kadınların tüm önceliklerini arkaya bırakarak önce kendi sağlık ve sağlıklı yaşam ipuçlarına göz atması yerinde olacaktır. Şimdi bunlara bir göz atalım;
Daha az stresli olmak için bilinçli bir çaba içerisinde olun. Stresi önlemek sizin ruh sağlığınız için daha önemlidir.
Doğum kontrol önlemleri ve olası yan etkilerini takip edin. Eğer cinsel etkinlikler sırasında veya sonrasında bazı anormallikler varsa bu durumda derhal jinekoloğunuza danışın.
Kemiklerin zayıflamasına eğilimli iseniz, osteoporoz riskini önlemek için doktorunuza danışarak yeterli miktarda diyetinize kalsiyum ekleyiniz.

Cildinize özen gösterin. Evde hazırlanan cilt bakımı ilaçları oldukça kullanışlı olabilir.
Düzenli egzersiz ile barışık olun. Bunun için yakınınızdaki bir spor salonunu ya da sağlıklı bir vücut için yogayı tercih edin.
Regl döneminde hertürlü anormalliklerden kaçının

KADINLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME NASIL OLUR?
Bir kadının günlük rutin yaşamında oynadığı birden fazla rolü düşünüldüğünde onun düzenli beslenmesi gerektiğini , gereken mineralleri ve vitaminleri yeterli miktarda almasını gerektiğini söyleyebiliriz. Hızlı bir şekilde sağlıklı beslenme nasıl olur?

Bir göz atalım;
– Taze meyve daha fazla yiyiniz.
– Yeşil yapraklı sebzeler günlük beslenme içinde mutlaka bulundurun.
– İşlenmiş yerine gıdalar Tam tahıllı gıdalaryiyin.
– Her gün düzenli kahvaltı yiyin.
– Yağsız süt ürünleri tüketmeye çalışın
– Peynir, kırmızı et gibi besinlerde bulunan doymuş yağ alımını kısıtlayın.