Birçok insan, gece geç saatte kahve içmenin uyku kaçıracağından bahseder. Çoğu zaman uykumuzu kaçırmak adına bilerek kahve içtiğimiz çoktur. Fakat nedeni konusunda çoğunlukla kimse bir bilgiye sahip değildir. Peki kahve gerçekten uykuyu kaçırır mı ya da kahve neden uyku kaçırır? İşte cevabı

VÜCUT SAATİNİ 40 DAKİKA YAVAŞLATIYOR

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre kahve sadece uyku kaçırmıyor. Kahvenin uyarıcı özelliği olduğu gibi vücut saatini de değiştirdiği ortaya çıktı. Yapılan deneyler boyunca bilim insanları akşam verilen belli dozdaki kafeinin vücut saatini 40 dakika yavaşlattığını ortaya koydu.Yani yatağa gitmeden önce içilen kahve, uyku hormonunun üretimini geciktiriyor.

UYARICI ETKİSİNDEN DOLAYI UYKUNUZ KAÇABİLİR

Kahve, içen kişiye zindelik verir, günlük rutininde daha hızlı olmasını ve enerjisini arttırmaya yardımcı olur. Geç saatte kahve içmenin uyku kaçırdığı ve eğer düzgün bir uyku uyumak istiyorsanız içmemeniz gerektiği tavsiyesi gerçekten doğru bir tavsiyedir. Kahvenin içerisinde bulunan kafeinin uyarıcı, canlandırıcı etkisinden dolayı, uykunuz kaçabilir.