Karaciğerin vücudumuzda üstlenmiş olduğu görevler çok önemlidir. Karaciğeri korumanın yolları, karaciğer korumak için ne yapmalı makalemizi sağlıklı bir karaciğer için yapılması gerektiği hakkında size bilgi verecektir.Karaciğer karın-pelvik bölgedeki diyaframın altında yer alan ciltten sonra insan vücudunda en büyük ikinci organdır. Bu organ detoksifikasyon, protein sentezi, sindirimi için gerekli olan bazı biyo-kimyasal maddelerin üretimi, glikojen depolama, kırmızı kan hücrelerinin ayrışması ve hormon üretim dahil olmak üzere pek çok görevde yer alır.

Karaciğeri Korumanın Etkili Yolları

Karaciğeri Korumanın Etkili Yolları

Organik Yiyecekler Tüketin
Pestisitler, büyüme hormonları ve kimyasal katkı maddeleri içermeyen gıdalarla beslenmek karaciğeri korumanın en iyi yoludur.
Organik gıda demek genetiği değiştirilmiş organizmalar, sentetik böcek ilaçlar ve gübreler, antibiyotikler, büyüme hormonları ve diğer zehirli kimyasal maddelere bulaşmamış yiyecekler demektir.

Detoks için en iyi 10 gıda makalemizi okumak için tıklayınız

Fruktoz ve Trans Yağlardan Uzak Durun
Günlük beslenmesinde fruktoz ve trans yağlara ağırlık veren, bu gıdaları çok tüketen kişilerin karaciğer yağlanmasına ve obeziteye yakalandıkları,
bilimsel olarak ispat edilmiş bir gerçektir.

sigara içmeyin

sigara içmeyin

Alkol Kullanmayın
Alkol karaciğerin baş düşmanıdır.
Alkol hücreleri tahrip edip, karaciğere büyük zarar vererek,
karaciğer yağlanmasına, vücutta iltihaba, alkolik hepatite ve siroza neden olur.

Evinizde Kimyasal Ürün Kullanımını Sınırlayın
Ne kadar kimyasala maruz kalırsanız, karaciğerinizi korumanız o derece güçleşir.
Size önerimiz el sabunları, şampuanlar, bulaşık ve çamaşır deterjanları tüm bunları doğal temizlik maddelerinden kullanmanızdır.

karaciğeri korumak için ne yapmalı?

karaciğeri korumak için ne yapmalı?

Düzenli Olarak Detoks Uygulayın
Detoks bedeni, özellikle karaciğeri zehirli atıklardan arındırarak
kişiye sağlık ve zindelik kazandırır.

Mecbur Kalmadıkça İlaç Kullanmayın
Şu herkes tarafından bilinen bir gerçek ki, ilaçlar bir yerimizi sağlığına kavuştururken, diğer organlarımıza zarar verebiliyor. Uzun süre antibiyotik gibi ilaç kullanımı karaciğerinizde tahribata yol açabilecek etkilerdendir.

Sigara İçmeyin
Sigara içmek bedenden toksin atımını zorlaştırarak, zehirli atıkların vücudunuzda toplanmasına yol açar.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.