Kinesiyoloji nedir Nasıl uygulanır? Kinesiyoloji , avrupa özellikle almanya’da yaygın olan kas tedavisi, kas rahatlatma yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. İşte bilinmeyen ama çok etkili  olan kinesiyoloji nedir?

Kinesiyoloji nedir Nasıl uygulanır?

Kinesiyoloji nedir Nasıl uygulanır?

Kas Rahatlatma

Kinesiyoloji kasların tüm organlar üzerinde etkisi olduğunu savunur. Kaslardaki bir yorgunluk bir enerji tıkanmasının belirtisi olabilir ve buna bağlı olarak yorgunluklar, konsantrasyon bozuklukları ve psikosomatik şikayetler gelişebilir. Negatif enerji ve strese bağlı kas kasılmalarında kullanılır.Sizde bu gibi rahatsızlıklardan şikayetçiyseniz kineseoloji hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kinesiiyoloji uzmanlarına göre vücuttaki her adaleye bir de karşı adale karşılık gelir. Buna göre bir adaledeki kasılmaların ve krampların çözülmesi, ancak o adalenin karşı adalesinin güçlendirilmesi ile mümkün olabilmektedir. Hastalıkları tedavici edici özelliği yoktur. Kaslardaki enerji akışını düzenleyerek rahatlama sağlar.

Kineseloji tedavilerine “kas testleri” ile başlanır. Tüm kaslara baskı oluşturulur. enerji akışının yüksek olduğu kaslar direnç gösterebilirken, enerji akışının düşük olduğu kaslar direnci az olur. Böylece enerji akşının düşük olduğu kaslar ortaya çıkarılır. Bu akışı normale döndürebilmek için konusunda uzman kişilerce  refleks noktalarına belirli masaj yada rahatlama teknikleri uygulanır. Uygulamadan sonra kişi kendisini çok daha iyi ve zinde hisseder.

Kinesiyolojinin kullanıldığı bazı alanlar:

Kas ağrıları ve kasılmaları,

Konuşma ve düşünme zorlukları,

Sabahları yorgun uyanma,

Depresyon,

Migren,

Sindirim bozuklukları,

Aşırı heyecan,

Anksiyete,

Konsantrasyon bozuklukları,

Sınav stresi.