Koltuk altı terlemesi sık karşılaşılan ve kişiyi zor durumda bırakan sorunlardandır. Koltuk altı terlemesine çözüm önerileri makalemizde karbonat, limon suyu, elma sirkesi, siyah çay gibi bitkilerle koltuk altı terlemesine son veren kesin yöntemlere yer verdik.
Hiperhidroz olarak da bilinen aşırı koltuk altı terleme sorunu kadın erkek her insanda görülebilen ve kişiyi toplumda zor durumda bırakan problemlerdendir.
Koltuk altı mevcut apokrin ter bezleri fazla salgılanır ve bölgede daha çok bakteri üremeye başlar, bunun sonucunda ter, koku ile birleşir.
Stres, hormonal durumlar, obezite, beslenme alışkanlıkları ve diğer metabolik bozukluklar koltuk altı terlemesini tetikleyen faktörlerdendir.

Elma Sirkesi
Elma sirkesi aşırı koltuk altı terlemesine doğal çözüm yöntemlerindendir.
Elma sirkesi cildin Ph seviyesini dengeleyerek koltuk altı bölgesinde bakteri üremesini engeller. 1 bardak suya biraz sirke dökün, yatmadan koltuk altlarınıza bu suyu sürün.Ertesi sabah koltuk altlarınızı yıkayın. Elma sirkeli su sizi uzun süre terlemekten koruyacaktır.koltuk_alti_terlemesine_cozum (1)

Limon
Misket limonu suyu koltuk altı terlemesinden ve koltuk altı kokusundan kurtulmanın hızlı ve pratik yöntemlerindendir. Bir dilim misket limonu ile koltuk altınızı ovup, kurumaya bırakın. 1 gece koltuk altında kalsın.
Ertesi sabah yıkayın, gün boyu ter ve kokuyu önleyecektir.
Antioksidan deposu olan domates suyu sağlığınızı korumakla kalmaz, koku ve terleme ile de mücadele eder.
1 hafta boyunca gün boyu domates suyu için koltuk altınızdaki terlemenin ve kokunun zamanla azaldığını gözlemleyeceksiniz.
Domatesi ezip hamur haline getirip, koltuk altına uygulamak da teri normale çevirecektir.koltuk_alti_terlemesine_cozum (1)

Karbonat
Ter kokusu için karbonat çok bilindik yöntemlerdendir. Karbonat ciltteki fazla nemi emip, terlemeyi hafifletmeye yardımcı olur.
Bakterileri öldürüp , ter kokusunu keser. Mısır nişastası ise teri kurutmakta karbonattan daha da etkilidir.
Mısır nişastası ile karbonatı karıştırıp, banyo yaptıktan sonra koltuk altınıza uygulayın.koltuk_alti_terlemesine_cozum (2)

Siyah Çay
Siyah çay tanik asit açısından zengin yapısıyla gözenekleri küçülterek ter bezlerinin ter üretimini en aza indirger. 1-2  poşet veya 1-2 tatlı kaşığı çayı sıcak suya atın, ardından soğumaya bırakın, soğuyunca koltuk altlarınıza yerleştirip, 5 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın. Tanik asit kısa sürede ter üretimini azaltacak, terleme derdinize son verecektir.koltuk_alti_terlemesine_cozum (3)YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

İlgili konular;

Ter Kokusuna Bitkisel Çözüm Yolları Tıklayınız 

Ter Kokusuna Ne İyi Gelir?  Tıklayınız 

Ter Kokusundan Kurtulmanın 8 Doğal Yolu Tıklayınız