Kadınlar dikkat! Daha güzel ve bakımlı görünmek için kullandığınız makyaj malzemeleri kanserojen kimyasallar içeriyor. Bu kimyasallar da zaman içerisinde vücutta birikip hasta ediyor

Bakım ve çevre konusunda da kapsamlı araştırmalara imza atan Dr. Joseph Mercola, yine kan donduran açıklamalar yaptı.

“Yiyemediğiniz hiçbir şeyi yüzünüze sürmeyin” diyen Dr. Joseph Mercola, kimyasal deposu makyaj malzemelerine savaş açtı. Amerikalı doktor, kozmetiklerin içerisindeki maddelerin kansere neden olduğunu söyledi.

Dr. Joseph Mercola’ya göre cildinize sürdüğünüz kozmetik ve kremlerdeki zehir, kan dolaşımı yoluyla tüm vücuda yayılıyor. Bu kimyasallar zamanla birikiyor çünkü bunları parçalayacak enzimler bulunamıyor.

“Toksik kimyasallardan kaçınmak istiyorsanız ‘Yüzde 100 Organik’ mührünü taşıyan ürünleri tercih edin” diyen Amerikalı doktor, üzerinde ‘Tamamen Doğal’ yazan malzemelerin de zararlı kimyasallar barındırdığını, bu yüzden içeriğinin dikkatle kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Paraben: Cilt ve el kremleri, her türlü losyonlar, deodorantlar ve rujdan pudraya kadar her türlü makyaj malzemesindebulunabilen bu madde, göğüs kanserine yol açabiliyor. Bu madde ürünlerde methylparaben, butylparaben, ethylparaben ve propylparaben gibi farklı isimlerle bulunabiliyor.

BHA&BHT: Başta makyaj malzemeleri ve nemlendirici ürünlerde kullanılan bu kimyasallar, hem deride reaksiyon yaratıyor hem de kanserin kapısını aralıyor.

Petrokimyasallar: Bu kimyasalı etiketinde ‘alkol’ kelimesi ya da aynı anlama gelen ‘-anol’ ekiyle görebilirsiniz.

Örn: Isopropyl alcohol ya da isopropanol, metil alkol (methyl alcohol ya da methanol), butanol, etil alkol ya da ethanol bunlardan bazıları. Bunlar böbrek, beyin ve solunum sistemi için son derece zararlı. Maddeler deriden emilerek vücuda giriyor.

Propylene Glycol&Polyethylene Glycol: Sonu “ethylene glycol” ile biten bu kimyasallar daha çok rimellerde ve losyonlarda var. Vücuttaki protein ve hücre yapısını zayıflatıyor.

Talc: Bebekler için kullanılan talk pudrası olarak da tanıdığımız bu madde, göz farlarında ve allıklarda da sıkça kullanılıyor. Yumurtalık kanserine neden oluyor.

Fitalatlar: Bazı ürünlerde “koku” kelimesinin arkasına gizlenmektedir. Doğum kusurlarına ve üreme bozukluklarına neden olabiliyor.

Toluen: Koku ve ojelerde bulunan bu madde kansızlık, karaciğer ve böbrekte hasara neden olabilir. Hamilelerde bebeğin gelişimine zarar verebilir.