Bugünkü sağlık köşemizde multipl skleroz konusuna yer verdik, Ms hastalığı bitkisel tedavi için 7 yöntem makalemizde multipl skleroz derdinize deva olabilecek ms hastalığına ne iyi gelir, ms hastalığına iyi gelen bitkiler nelerdir? sorularına cevap verdik.. Peki,  multipl skleroz nedir, belirtileri nelerdir?Multipl skleroz vücudun merkezi sinir sistemini etkileyen otoimmün bir hastalıktır. Ms hastalığında beyin hücrelerini çok zayıflatmakla birlikte, hastalığın belirtileri kişiden kişiye göre değişir. Genel olarak beyne giden sinyalleri bloke artıklardan kaynaklanır. Multipl skleroz gittikçe şiddetlenen hastalıklardandır. Ms hastalarında denge kaybı, yorgunluk, nörolojik problemler, kabızlık, idrar kaçırma ve nöropsikolojik belirtiler sıkça görülür. Normal yaşam faaliyetlerini etkileyebilen hafıza kaybı ve depresyon yaşanabilir. Çevresel ve genetik faktörler hastalığın tetikleyicileridir.
Aşağıda bildireceğimiz ms için şifalı bitkiler bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur.

Zencefil ve zerdeçal normalde yemeklere lezzet katmak amaçlı kullanılırlar, bu muhteşem baharatlar yemeklerimizi tatlandırmakla kalmaz, aynı zamanda multipl skleroz da dahil olmak üzere birçok hastalık için şifadırlar.
Güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptirler ve multipl skleroz hastalığının şiddetini azaltmaya yardımcı olabilirler.
Zencefil suyu bal ile karıştırılmalı ve günlük olarak tüketilmelidir.
Ilık bir bardak süt içine zerdeçal tozu ekleyin ve her gece yatmadan için.

İlgili konular

ms_hastaligi_bitkisel_tedavi (3)

Yeşil çay multipl skleroz hastalığından muzdarip kişiler için oldukça yararlı bit bitkidir.
Otoimmün hastalıklarında görülen vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur, metabolizmayı hızlandırır ve enerjik hissetmenizi sağlar.ms_hastaligi_bitkisel_tedavi (1)

Yeşil çaydaki antioksidanlar sinir hücrelerinin sağlığını korumakta ve hücrelerin düzgün işlemesinde etkilidir.
Multipl skleroz hastalarında hafıza kaybını tedavi etmek için yeşilçayın gücünden yararlanılabilir.

Saparna bitkisi
Smilax olarak da bilinen bu bitki multipl skleroz hastası olan kişilerin eklem ve kas iltihabını azaltmakta önemli rol oynar.
Bitki pişirilip yenebilir, yahut çay olarak demlenip, tüketilebilir.ms_hastaligi_bitkisel_tedavi (5)

Multipl skleroz gibi otoimmün bozukluklarının tedavisi için doğal çözümlerden biri de civanperçemidir. Bu bitki kan detoksifikasyonuna yardımcı olur böylece hastanın eklem ve kas iltihabını azaltır.ms_hastaligi_bitkisel_tedavi (6)

Yucca çoklu skleroz ve diğer otoimmün hastalıkları için yararlı bitkisel ilaçlardandır.
Hastalardaki kaslardaki ağrı ve sertliğe şifadır.
Bitkinin meyvesi yenebilir veya yuca kökü tozundan hazırlanan bitki çayları içilebilir.ms_hastaligi_bitkisel_tedavi (7)

Catnip sinirler üzerinde sakinleştirici etkiye sahiptir ve multipl skleroz hastası olan kişilerin kaslarını gevşetip, rahatlatır.
Kendinizi gergin ve mutsuz hissediyorsanız,, bu bitkinin çayı size iyi gelecektir.ms_hastaligi_bitkisel_tedavi (1)

Gingko biloba, geleneksel Çin tıbbında birçok rahatsızlığın tedavi için kullanılmaktadır. Doğal bir antioksidan olarak görev yapar ve vücuttan, merkezi sinir sisteminin işleyişini etkileyen serbest radikallerin temizlenmesine yardımcı olur.ms_hastaligi_bitkisel_tedavi (4)