Ramazan’da sahurda ve iftarda ne içsekte susuzluk çekmesek diye düşünüyorsanız işte oruç tutarken susuzluğu gideren etkili içecek önerisi..

Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte biliyoruz ki açlıktan da öte susuzluk etkiliyor. İftarda ve sahurda ne kadar su içsekte gün boyu yine susuyoruz. Peki ya susuzluğumuzu nasıl gidereceğiz?

Kadınlar Kulübü olarak oruç tutarken susuzluk hissinizi bastıracak etkili bir içecek önerimiz var. Hazır oruçluyken nasıl da merak ettik değil mi? :)

Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek | 1

Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek

Ramazan ayında oruç tutarken susuzluğunuzu giderecek etki hindistan cevizi suyunda. Yapılan araştırmalara göre hindistan cevizi suyu içenlerin susuzluk hissetmedikleri görüldü. Hindistan cevizi suyunun içerdiği sodyum vücudun su kaybı yaşamasını önlüyor.

Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Etkili İçecek | 2

Sahurda ne yenilmeli, ne yenilmemeli?

Sahurda ne yenilmesi ve yenilmemesi gerektiğine dair süper önerilerimizi paylaşıyoruz..

  • Sahurda mümkün olduğunca tuz içeren besinler tüketmeyin. Bunlar gün içinde çok fazla susamanıza neden olur.
  • Sahurda kızartma ve yağ oranı yüksek olan besinler yemeyin. Yani Ramazan süresince patates kızartması, börek, açma, köfte, pilav ve pizzadan uzak durun.
  • Oruçluyken çok susuzluk çekmek istemiyorsanız sahurda çay içmeyin. Çay sık sık idrara çıkaracağından dolayı vücudunuzdaki suyu azaltır ve susamanıza neden olur.
  • Sahurda kek, kurabiye, tatlı, çikolata, bal, reçel gibi besinler yediğinizde hem susarsınız hem de çabuk acıkırsınız. Bu besinler yerine süt ürünleri, tahıl ürünleri, sebze ve yeşillik tüketin.
  • Sahurda yediklerinizin tok tutmasını istiyorsanız; Yumurta, yeşil çay, kuru fasulye, süt, esmer buğday, çörek otu ve tarçın tüketin.

Sahur için bizim önerilerimiz bu kadar ya sizin önerileriniz neler?